Nova vest
Odbojka

Nedelja, 21.09.2014.

22:42

Poljaci novi šampioni sveta!

Odbojkaška reprezentacija Poljske novi je šampion sveta, pošto je u finalu planetarnog šampionata u svojoj zemlji pobedila Brazil.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Poljaci su do trijumfa nad braniocima titule došli posle preokreta, sa 3:1, po setovima 18:25, 25:22, 25:23, 25:22.

Odbojkašima Poljske to je druga titula šampiona sveta, prethodnu su osvojili 1974. godine na planetarnom šampionatu u Meksiku.

Finalni susret pred 11.000 gledalaca obeležio je pravi odbojkaški spektakl u kojem su Poljaci uspeli da naprave sjajan preokret. Nošeni fantastičnom podrškom navijača, Poljaci su uspevali da se vrate iz nemogućih situacija. Zako su učetvrtom setu su Brazilci gotovo sve vreme imali prednost, ali su se domaćini vratili kada je bilo najpotrebnije i zasluženo trijumfovali.

Domaći tim je do trijumfa predvodio Mika Mateuš sa 22 poena, dok je Vlazli Marijuš dodao 14. Na drugoj strani, Valas De Souza i Rikardo Lukareli Santos De Souza su imali po 18 poena.

U borbi za treće mesto, reprezentacija Nemačke je slavila protiv Francuske sa 3:0 i tako osvojila bronzu. Dan ranije, Rusija je u borbi za peto mesto pobedila Iran našeg Bobe Kovača, dok su srpski odbojkaši zauzeli deveto mesto u generalnom plasmanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve