Nova vest
Košarka

Subota, 10.06.2023.

09:12

"Jokićeva inteligencija ubija Majami"

Bivši košarkaš Detroit Pistonsa Ajzea Tomas izjavio je da je Nikola Jokić jedan od najpametnijih centara svih vremena.

Izvor: DP

Autor: DP

EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Majami Hit 108:95, u četvrtoj utakmici finala NBA.

Jokić je utakmicu završio sa 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije, a najefikasniji bio je Gordon sa 27 poena.

"Jokić možda nije jedan od najvećih, ali je verovatno među najpametnijim centrima svih vremena. Ima rešenje za svaki problem. Ako igrate odbranu čovek na čoveka. Ako ga udvajate, on je odličan dodavač. Ako igrate zonu, on se postavlja na slabijoj stani. Čita odbranu bolje nego mnogi centri i plejmejkeri. Karim Adbul-Džabar, Šek O'Nil, Vilt Čemberlen, Bil Volton su bili sjajni poenteri, ali Nikola zna šta, kad i kako da se čini. Zna gde da se postavi, ne za svoj poen, nego da razbije odbranu", rekao je Tomas.

Dvostruki NBA šampon sa Pistonsima istakao je da bi jedino Medžik Džonson u današnje vreme igrao igrao kao centar Nagetsa.

"Da je Medžik Džonson igrao danas, bio bi centar kao on. Govorimo o intelektu. To je ono što ubija Majami. Ima odgovore na svaku situaciju", istakao je Tomas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d