Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.06.2023.

16:30

Jokić šokirao saigrače: "Bilo je neočekivano"

Košarkaši Denvera poveli su 2-1 u finalnoj seriji NBA lige, pošto su kao gosti pobedili Majami 109:94.

Izvor: B92

Autor:B92

Jokić šokirao saigrače:
Foto: Profimedia

Nagetsi su se tako revanširali Hitu za brejk u drugom meču, a na krilima Nikole Jokića uspeli su da povedu u seriji.

Nakon što su Nagetsi izgubili u drugoj utakmici 111:108, Bleacher Report je saznao da su Džef Grin, Kentavijus Koldvel-Poup i Deandre Džordan zamerili timu u svlačionici zbog nedostatka želje u tom meču.

"Bili smo frustrirani kako smo igrali i trudom koji smo dali. Svi smo imali istu poruku. Ne možemo sa takvom energije da uđemo u utakmicu. Moramo da želimo više od Majamija. Bilo je neprihvatljivo. Bili smo u ovoj situaciji i ranije, i volim način na koji smo reagovalii", rekao je Koldvel-Poup.

"Rekao sam da će se ovaj tim Majamija da se bori. Nedostaci koje smo imali u toj utakmici su bili neprihvatljivi, posebno u ovom trenutku u sezoni. Samo smo morali da budemo bolji",
bile su reči Grina.

Posle tako teškog poraza u Bol Areni, prvog poraza tima kod kuće u post sezoni, kritike Grina, Koldvel-Poupa i Džordana su bile očekivane. Ali, ovom prilikom čuo se još jedan glas - glas Nikole Jokića.

Kako prenosi Bleacher report, govor koji je Nikola Jokić održao posle poraza u drugoj utakmici serije podstakao je ekipu da odigra na pravi način u trećem susretu. Dvostruki MVP osetio je potrebu da se obrati i timu.

"Sve nas je to iznenadilo. Bilo je neočekivano", rekao je Džordan, posle treće utakmice.

"Kada Nikola nešto kaže, pažnja svih mu je povećana. Uvek ga upoređujem sa tipom kao što je Tim Dankan. On nikada nije stvarno bučan, ali kada on progovori, mnogo kaže".

Jokić nije dugo govorio, ali je njegov govor imao poentu.

"Njegova poruka je u suštini bila da ne možemo biti opušteni“, otkrio je Džordan.

"Moramo da imamo više žara, više energije i da obratimo pažnju na plan igre. I do 3. utakmice, na trennzima, svi su bili hiperfokusirani, i to se prenelo na igru.“

"Kada ga čujete kako priča posle utakmice, obavezno slušajte. On nije tip koji priča, on sve pokazuje na terenu, ali definitivno je imao pažnju svih nas i zbog toga smo uspeli“, rekao je Koldvel-Poup.

Jokić je objasnio zašto se obratio saigračima posle druge utakmice.

"Iskreno, ne sećam se da sam pričao. Pa ako sam nešto govorio, ne sećam se šta sam rekao", rekao je Jokić u osmeh.

"Možda su to bile samo moje emocije u tom trenutku. Ne sećam se, da budem iskren. Možda su svi oni ludi. Ali mislim da sam normalan. Kada nešto kažem, nije da pokušavam da budem voklan. Postoji svrha. Kad nešto vidim, reći ću to. Nikada neću pričati samo da bih pričao", istakao je Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve