Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.06.2023.

05:43

Jokić otkrio ključ pobede, pa poručio: Istorija? Ne znači mnogo

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, briljirao je u trećoj utakmici finala, a posle pobede otkrio je zbog čega je ekipa uspela da savlada Majami.

Izvor: B92

Autor:B92

Jokić otkrio ključ pobede, pa poručio: Istorija? Ne znači mnogo
Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Nagetsi su pobedili Hit 109:94, čime su poveli 2-1 u seriji i sada se nalaze na samo dva koraka do ispunjenja sna.

Majami je u prve dve utakmice pravio razliku u četvrtoj četvrtini, a sada im to Denver nije dozvolio. Novinarka ESPN-a pitala je Jokića šta se to promenilo u trećem meču.

"Bili smo fokusiraniji, na kraju smo imali malo nekih nesporazuma, ali u globalu komunikacija u igri nam je bila na visokom nivou i zato mislim da smo pobedili", rekao je Jokić.

Jokić je na ovoj utakmici postao prvi košarkaš u istoriji koji je ostvario tripl-dabl od najmanje 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija.

"Da budem iskren i ne toliko, ali drago mi je što smo pobedili utakmicu. Oni su nas pobedili u našoj areni i nismo želeli da odemo na 1-2", rekao je Jokić na pitanje koliko mu znači to što je ispisao istoriju.

Jokić je pohvalno pričao o Džamalu Mareju i Kristijanu Braunu, a na kraju intervjua je zaključio da će do cilja doći samo ako razmišljaju utakmicu po utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve