Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.06.2023.

08:25

Meloun: Nikola uvek donese pametne odluke

Trener Denvera Majk Meloun je posle poraza svoje ekipe od Majamija u drugoj utakmici finala NBA lige, bio nezadovoljan disciplinom svojih igrača.

Izvor: B92

Autor:B92

Meloun: Nikola uvek donese pametne odluke
Foto: Profimedia

Košarkaši Majamija su izjednačili rezultat u finalnoj seriji protiv Nagetsa posle pobede u drugoj utakmici koja se igrala u Denveru sa 111:108.

Majk Meloun je istakao da je Majami slavio zbog borbene igre koju su pružili njegovi igrači.

"Ovo je NBA finale, ne smemo da pričamo o zalaganju. Nismo igrali dobro u prvom meču. Imali smo momke koji su pali jer nisu pogodili neke šuteve, nema padanja, ovo je NBA finale" i dodao.

"Pitao sam momke zbog čega smo izgubili? Znali su odgovor. Majami je bio čvršći i borbeniji. Ako planiramo da se vratimo pobedama, moraćemo mi da budemo borbeniji i moraćemo da budemo disciplovaniji".

Potom se osvrnuo na partiju Nikole Jokića koji je imao 41 poen.

"Nikola je odigrao neverovatno u trećoj deonici. Raspali smo se na startu četvrte četvrtine. Radili su šta god su poželeli. Mi im nismo isparirali ni u jednom segmentu. Na obe utakmice igrali smo užasno u odbrani kada je četvrta četvrtina u pitanju. Što se tiče Nikole. Verujem u njega. Potrebno nam je da postigne koševe. Nebitno je da li je to 40 poen a i četiri asistenije ili je to 30 poena i 10 asistencija. Znam da će uvek da odigra pametno i donese prave odluke.", rekao je Meloun.

Majk Meloun je na pitanje da li je ekipi nedostajalo komunikacije rekao sledeće.

"Naravno da jeste. To je bio jedan od problema. Znali smo da će Maks Štrus da pogađa trojke, svi su pogađali, a znali smo da će tako biti, dogovarali smo se i nismo ispunili zadatak. Imali smo sreće u prvom meču kada su promašili sve, sada su pogodili i vidimo šta se desilo. Izgubili smo", smatra trener Denvera.

Za kraj se osvrnuo i na poslednji šut Džamala Mareja koji da j pogodio mogao Denver da uvede u produžetke.

"U pozicionom napadu su nas zastavljali, zato nisam tražio tajm-aut. Sve zavisi od situacije do situacije. Džamal je imao dobru poziciju. Videli smo Džamala da pogađa takve šuteve u prošlosti. Mislim da je to bila najbolja pozicija", zaključio je Majk Meloun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve