Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2023.

00:09

Jokić: To radim instiktivno

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, pričao je o dosadašnjem plej-ofu, predstojećem duelu u finalu i mnogo čemu.

Izvor: B92

Autor:B92

Jokić: To radim instiktivno
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Jokić je govorio za televiziju "Arena sport" i u opširnom razgovoru dotakao se mnogih tema.

"Dočekali smo i protivnika, imali su dugu seriju, što nama možda može da pomogne u nekom pogledu. Ekipa su koja dosta utiče na igru, prave puno odbrambenih promena, stalno te drži u neizvesnosti. Od zone do preuzimanja od 1 do 5. U napadu koriste svaki sekund, stalno se kreću. Veruju svim igračima koji igraju, svi igrači imaju šansu da urade nešto, naprave prednost i veoma “zeznuta” ekipa. Kako za skautiranje, tako i za igranje. Naš cilj i naša sva priprema je da se pobedi prva utakmica", rekao je Jokić na početku razgovora.

Denver Nagetsi imaju perfektan skor na domaćem terenu ove sezone.

"Celu sezonu, ako se ne varamo, smo dobri na domaćem terenu. Ne znam da li je to zbog publike, nadmorske visine, ne znam, ali čini se tako da smo jako dobri na domaćem terenu. Dok, Majami je većinu mečeva pobedio na strani, sve su na strani pobedili. Videćemo, mislim da će biti interesantno finale. Više ćemo znati posle prve utakmice", rekao je Jokić za "Arenu".

Na pitanje da li igra najbolju sezonu u karijeri, Jokić je rekao:

"Sigurno sam malo bolje odigrao ovaj plej-of i ovu sezonu, valjda se tako desi, igram više minuta, lopta je više u mojim rukama… igrači veruju jedan drugome i uvek kada dođe do otvorene pozicije… ne znam kako bih to opisao, ceo plej-of igramo dobro kao ekipa. Možda sam ja prvi među jednakima, gde uvek izađem u prvi plan. Džamal ili ja. Ali, stvarno, cela ekipa… Brus Braun, Kej-Si-Pi, svaki igrač je bitan u rotaciji, pogotovo sada. Mislim da imamo odgovor na klupi za njihova sva iznenađenja".

Denver je pokazao da je ekipa koja je spremna da menja, da se prilagodi.

"Moramo da spomenemo naš stručni štab koji je stvarno, ako se sećate iz “babla”, dva puta smo se vratili iz 3-1. Svaki put kada izgubimo, a čak i kada pobedimo, pokušamo da promenimo nešto što nam je pravilo probleme na toj utakmici. Stručni štab treba da dobije najviše pohvala."

Jokić je upitan da prokomentariše da li je očekivao dobre igre ekipe u plej-ofu.

"Ne znam, veliki sam optimista, nekako sam… mislim da poštujem svakog protivnika, uvek mislim da je taj neko najbolji na svetu, možda iz tog nekog razloga sam bio malo pesimista… Ali, ekipa je stvarno… ako se sećate igrali smo loše na kraju sezone, nekako smo ušli klimavo u plej-of. Možda smo imali sreće što je Minesota bila povređena, falilo im je 3-4 košarkaša. Kroz taj lošiji period smo se digli kao ekipa, a protiv Lejkersa, gde smo pobedili 4-0, a znamo koliko je to teško, pokazali smo da smo zasluženo u finalu", rekao je.

Za Jokića kažu da je košarkaš kojeg je teško čuvati, najviše iz razloga što razume igru kao niko drugi i što se brzo prilagodi na odbrane protivnika.

"Mislim da je to instiktivno (prilagođavanje na odbranu protivnika). Možda mi nekada Ogi (Ognjen Stojaković) mi kaže ‘imaš ovo ovde i slično’. Čisto mi da na pažnji koje je dodavanje otvoreno, šta mogu bolje da uradim, neke sitnice koje meni pomognu na terenu. Ali, mislim da je instiktivno. Ljudi kažu ‘niski post’, ali ja kada vidim da ne mogu tu, idem na pik-end-rol, uručenje... Sličan je i Bem Adebajo, teško je čuvati takve košarkaše".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d