Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2023.

20:38

Stivens: Mazula ostaje, fenomenalan je lider

Predsednik Bostona otklonio dileme u vezi sa statusom aktuelnog trenera.

Izvor: B92

Autor:B92

Stivens: Mazula ostaje, fenomenalan je lider
Foto: Tanjug/Ap/Wilfredo Lee

Posle još jednog neuspelog pokušaja Bostona da ode na NBA tron, u franšizi iz Masačusetsa baviće se brojnim pitanjima, osim onog jednog - pitanjem glavnog trenera.

Ta uloga će i u narednoj sezoni biti poverena Džou Mazuli (34) koji je neposredno pre sezone, zbog otkaza Imeu Udoki, iznenada dobio priliku da pokaže sve što zna i da donosi najvažnije odluke za tim - i iskoristio je ukazano poverenje.

Seltiksi su još u februaru produžili saradnju sa Mazulom i već tim potezom pokazali da imaju dugoročan plan sa mladim trenerom, kao što su svojevremeno sa Stivensom, pa i sa Udokom.

Iako je bilo spekulacija da će Boston, posle poraza u finalu Istoka od Majamija, potražiti iskusnijeg trenera, Stivens je opovrgao sve te priče.

"On je fantastičan lider", rekao je predsednik Seltiksa o Mazuli.

"On može biti samo bolji posle iskustva koja je imao ove sezone, jer stalno teži da nauči. Može da se računa na njega", dodao je nekadašnji trener Seltiksa.

Mazula je ove sezone vodio Boston do skora 57-25 i drugog mesta na Istoku u svojoj prvoj sezoni na mestu glavnog trenera.

Boston je poražen od Majamija u finalnoj seriji plej-ofa istočne konferencije od Majamija 4-3.

Sezonu ranije, Boston je poražen i u velikom finalu od Golden Stejta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d