Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2023.

12:00

NBA prognoza: Finalno poglavlje je ispisano na srpskom

Zvanični sajt NBA lige prognozirao je ishod velikog finala uoči početka serije između Denvera i Majamija.

Izvor: B92

Autor:B92

NBA prognoza: Finalno poglavlje je ispisano na srpskom
Foto: Profimedia

Nagetsi imaju prednost domaćeg terena protiv Hita koji je činio čuda na Istoku i preko plej-ina redom rušio favorite.

U centru pažnje pre svega će biti dvostruki uzastopni MVP Nikola Jokića, vrše se brojne analize kako će se Hit snaći pored čoveka koji beleži tripl-dabl prosek u plej-ofu, ali u ovako bitnoj seriji neće da zavisi baš sve od njega.

Drugi "iks-faktor" je naravno lider Majamija Džimi Batler, koga zbog impresivnih nastupa u doigravanju često nazivaju "malim Džordanom".

Ključna osoba za Nagetse kada je u pitanju Batler biće Aron Gordon, koji je sjajno na Zapadu obavljao ulogu glavnog defanzivca protiv protivnčkih zvezda, Kevina DUrenta i Lebrona Džejmsa.

Važno pitanje kod Nagetsa je na kom nivou će odigrati druga zvezda tima Džamal Marej, koji je blistao u finalu Zapadau protiv Lejkersa sa prosekom od skoro 28 poena po meču.

S druge strane, veliki adut Majamija je njihova čuvena "nedraftovana brigada", momci koji su okolnim putem stigli do NBA, a sada su među nosiocima kandidata za titulu.

Gejm Vinsent, Dankan Robinson i Maks Strus su bili ogroman faktor u pobedama Majamija nad Milvokijem, Njujorkom i Bostonom, u plej-ofu.

A tu su i treneru, s jedne strane konstantno osporavani Majk Meloun, debitant u finalu, a sa druge odavno dokazano jedan od najboljih stratega lige Erik Spoelstra koj juri svoj treći šampionski prsten.

Ipak, na kraju će sve da se svodi verovatno na Jokića koji ima priliku da i definitivno začepi usta svim koji osporavaju njegove dve MVP titule i koji su mu uskratili zasluženu treću uzastopnu jer se "nije pokazao u plej-ofu".

U sličnoj situaciji je do pre samo nekoliko godina bio Janis Adetokumbo, koga su osporavali uprkos dva uzastopna MVP prizanja, sve dok nije osvojio titulu.

Obojica su stranci, da ne kažemo "uljezi", obojica poseduju različite vetšine i obojica su gladni pobeđivanja.

"Čini se kao da je Jokićeva sudbina da zgrabi prsten i sipa šampanjac za prvu titulu u istoriji Nagetsa. Uz dužno poštovanje ka 'plej-ofu Džimiju Batleru', finalno poglavnje ove sezone je ispisano na srpskom. Nagetsi dobijaju u šest utakmica", zaključuje najavu finala analitičar NBA.com Šon Pauel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve