Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.05.2023.

05:33

Ludnica – Boston košem uz zvuk sirene izjednačio na 3-3! VIDEO

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Majami Hit 104:103, u šestoj utakmici finala Istočne konferencije.

Izvor: PT

Autor: PT

Ludnica – Boston košem uz zvuk sirene izjednačio na 3-3! VIDEO
Foto: Profimedia

Ekipa iz Masačusetsa vratila se iz zaostatka od 0-3 i pred svojim navijačima imaće šansu da napravi nešto što nijednoj franšizi nije uspelo – da preokrene seriju od 0-3 do 4-3.

Boston je bio na rubu eliminacije, pošto je Džimi Batler pogodio sva tri bacanja za 103:102, ali su neverovatnim pogotkom Derika Vajta uspeli da pobede.

Smart je šutirao za pobedu, lopta je iscurila iz obruča, a Vajt je bio na ofanzivnom skoku i delić pre kraja je izbacio za konačnih 104:103

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tejtum sa 31 poenom, Braun je ubacio 26, Smart 21, a junak Vajt 11 poena. Kod Majamija, Batler je postigao 24 poena, ali je iz igre šutirao očajnih 5-21.

U šestoj utakmici viđena je velika borba, a tokom 47 minuta igre gosti iz Bostona bili su nešto bolji rival. Održavali su prednost, ali su i očajni šutirali za tri poena, te je Majami non-stop bio na pristojnom zaostatku, od pet do deset poena.

Igralo se čvrsto, sa mnogo kontakta, te nije bilo mnogo efektivne igre i zbog toga je utakmica podsetila na neka ranija vremena.

Utisak je bio da će Boston slomiti otpor rivala kada je poveo +10 u četvrtoj deonici (88:98), međutim, Majami je imao odgovor. Pojavio se Batler, nešto je pogodio i Robinson, i dobili smo dramatičan finiš.

Ono što se desilo u poslednjih 30-ak sekundi teško je opisati, pa ćemo pokušati ukratko. Batler je na 50 sekundi do kraja smanjio na -1, nakon čega Boston nije uspeo da poentira preko Tejtuma.

Majami je otvorio kontru iz koje je Robinson šutnuo potpuno nerezonsku trojku, doduše otvorenu, ali na 22 sekunde do kraja šutirati iz trka, kada gubiš -1... Robinson je promašio, Boston osigurao skok, te je Majami morao da pravi faul.

Na sreću Robinsona, Smart je promašio jedno slobodno bacanje, te je Hit imao napad za pobedu (100:102).

Napad je poveo Batler, naskočio je na liniju za tri poena, a Horford je bio neoprezan i napravio faul... Sudije su gledale da li za dva ili tri poena i na kraju je odlučeno je da faul pri šutu van linije 7,24.

Batler je pogodio sva tri bacanja, te je sada Majami bio na korak do finala (103:102). Posle ovoga desila se čudesna situacija u kojoj je Vajt poentirao iz odbojke i Boston je izborio sedmu utakmicu.

Ona je na programu u noći između ponedeljka i utorka u 02.30, a Boston je domaćin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d