Nova vest
Košarka

Četvrtak, 25.05.2023.

18:17

NBA pooštrava kazne: Šta će biti ako igrač lažira faul?

Ideja koja je plasirana od strane takmičarskog komiteta NBA biće u test fazi tokom Letnje lige.

Izvor: B92

Autor:B92

NBA pooštrava kazne: Šta će biti ako igrač lažira faul?
Foto: Profimedia

Dosad su, kao što je poznato, igrači koji su inscenirali faulove dobijali tehničke greške koje su rezultovale slobodnim bacanjem.

Šems Čaranija, novinar Athletic portala, navodi da NBA smatra da treba uvesti novu kaznu za floping (lažiranje faula) koji bi bio kažnjen bacanjem i tehničkom greškom.

Plan je da se ovo novo pravilo testira tokom Letnje lige a ukoliko se pokaže dobro, tačnije ukoliko to pre svega doprinese da se umanji broj "flopinga", biće deo pravila u novoj sezoni najjače lige na svetu.

Kazne se pooštravaju, još uvek nije poznato na koji tačno način pa će naredna Letnja liga biti interesantnija upravo iz tog ugla.

Svedoci smo da je poslednjih sezona sve veći broj "flopinga" na mečevima NBA lige, igrači su na taj način pokušavali da prevare sudije i osujete protivnički tim na nepošten način, međutim sada će takvi dobro morati da razmisle da li će i dalje pribegavati tim metodama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve