Nova vest
Košarka

Subota, 20.05.2023.

20:00

Jokić i Denver u Los Anđelesu – ključne stavke za treći meč

Košarkaši Denver Nagetsa gostuju Los Anđeles Lejkersima u trećem meču finala Zapadne konferencije NBA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Jokić i Denver u Los Anđelesu – ključne stavke za treći meč
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Denver Nagetsi su uspešno odbranili domaći teren, vode sa 2-0 u seriji koja se sada seli u Kaliforniju i čekaju nas dva meča u "Crypto.com" Areni.

Meč broj tri se igra u noći između subote i nedelje od 2 časa i 30 minuta posle ponoći.

Ovo će biti možda i najteži ispit za izabranike Majka Melouna u ovogodišnjem plej-ofu jer nikada nije lako igrati protiv Lebrona, Dejvisa i Lejkersa, a pogotovo kada je meč ovoliko važan.

U dosadašnjem delu plej-ofa, samo su Denver Nagetsi i Los Anđeles Lejkersi odbranili domaći teren svaki put i nemaju nijedan poraz, pa ćemo videti da li Denver može da prekine niz Lejkersa ili će se savršeni skor domaćeg terena nastaviti.

Denver ima 8-0 kod kuće, a Lejkersi 6-0, pa treba istaći i da su Nagetsi do sada ostvarili dve pobede na pet gostovanja u plej-ofu u sezoni 2022/23.

Lejkersima statistika ne ide na ruku jer timovi koji imaju zaostatak od 2-0 u finalu Zapada imaju tek 6 pobeda u seriji uz čak 56 poraza, a verovali ili ne, dve od tih šest pobeda idu Lebronu Džejmsu u Kavalirsima, 2007. i 2018. godine.

Jedna od ključnih stavki za Denver biće čuvanje Ruija Haćimure pošto je japanski košarkaš u više navrata pokazao koliko je bitan za Lejkerse.

Nagetsima je u prvom meču ubacio 17 poena uz samo tri promašaja iz igre, da bi u drugoj utakmici bio još bolji i ubacio 21 poen uz samo dva promašaja iz igre, odnosno 8 od 10.

Džef Grin ga je najduže čuvao, a Rui u tom periodu imao 4 od 4 iz igre u meču broj dva, pa ćemo videti šta je Meloun smislio za treći meč u Kaliforniji, a pominje se da bi Zik Nađi mogao da proba da čuva Haćimuru.

Jako će bitno biti ispratiti duel Nikole Jokića i Entonija Dejvisa, pošto je srpski centar odličan posao radio protiv Amerikanca i sveo ga na 4 od 15 iz igre, ali je Dejvis ubacio 18 poena.

Nagetsi imaju petu najbolju odbranu u plej-ofu, što se najviše zameralo Majku Melounu po vokaciji defanzivnom treneru.

Ono što smo već pisali, Lejkersi često idu na liniju za slobodna bacanja jer forsiraju unutrašnju igru i ključno će biti da se odredi selekcija faulova tako da Lejkersi ne izvedu previše bacanja.

Eron Gordon je bio veoma važan za Denver u plej-ofu i šutirao 38,5 odsto za tri poena u dosadašnjem delu, ali je protiv Lejkersa imao 0 od 5 u prva dva meča i 4 od 8 sa linije za slobodna bacanja u prvom meču, dok u drugom nije ni šutirao bacanja.

Jokić i Denver imaju svoje šanse u Kaliforniji, ali su Lejkersi u svom domu ipak favoriti u meču broj tri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve