Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 08.05.2023.

04:27

Rekord Jokića – 53 poena, ali i poraz! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Finiks Sansa 129:124, u četvrtoj utakmici polufinala Zapada, čime je sada serija izjednačena – 2:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Rekord Jokića – 53 poena, ali i poraz! VIDEO
Foto: Profimedia

Nikola Jokić odigrao je jednu od boljih utakmica u karijeri, ostvario je lični rekord po broju datih poena (53), ali to nije bilo dovoljno...

Viđena je jedna od najboljih utakmica ovogodišnjeg plej-ofa, a Denveru je bio potreban još jedan raspoloženi košarkaš. Bio je to na trenutak Džamal Marej, ali malo za raspoložene Sanse.

"X" faktor utakmice bio je Lendri Šemet sa četiri trojke u četvrtoj četvrtini, zbog kojih su Nagetsi konstantno bili u zaostatku.

Strašno je igrao Devin Buker, odličan je bio i Kevin Durent, pa su Sansi zasluženo došli do 2-2.

Denver je u poslednjem minutu imao napada za izjednačenje (123:120), međutim, Jokić i Marej su se spetljali i na kraju je bila mrtva između Ejtona i Jokića.

Centar Finiksa uspeo je da izbije loptu, ona je otišla u ruke Vorena, a ovaj je pogodio oba slobodna za 125:120.

Tu je utakmica i rešena... Kod Denvera, Marej je postigao 28 poena, Porter i Gordon ubacili su 11, a Poup 10 poena.

U pobedničkom timu istali su se Durent i Buker sa 36 poena, dok je Šemet ubacio 19...

Denver je odlično otvorio utakmicu, odbrana je bila dobra, napad odličan i brzo su došli do devet poena prednosti, 19:28.

Međutim, Nagetsi nisu uspeli da održe prednost do kraja četvrtine.

Sansi preko Durenta i Bukera smanjuju zaostatak, te se na kratku pauzu otišlo sa samo +2 za ekipu Majka Melouna, 32:34.

Početak druge četvrtine bio je problematičan za Nagetse. Ekipa se mučila bez Nikole Jokića na parketu, ali, ipak nisu dopustili rivali da preuzme potpunu kontrolu nad utakmicom.

Jedan od razloga jeste i sjajna igrač srpskog košarkaša kada se vratio u igru. Igrao je sjajno Jokić, bio je nezaustavljiv i na poluvremenu je imao čak 24 poena, što ga je učinilo najefikasnijim igračem u oba tabora.

Krajem prvog poluvremena viđen je i manji incident u kom su učestvovali su Nikola Jokić i vlasnik Finiks Sansa, Met Išbija. Opširnije o tome pročitajte: Incident – Jokić odgurnuo vlasnika Finiksa

Na poluvremenu ekipa Denver Nagetsa imala je dva poena zaostatka, 63:61.

U trećoj četvrtini videli smo neverovatan okršaj Nikole Jokića i Devina Bukera. Poslastica za sve ljubitelje košarke, Jokić i Buker bili su nezaustavljivi, pogađali su iz svih pozicija i bila ih je milina gledati.

Posle tri četvrtine, Jokić je imao 42 poena, a Buker 36, uz nemoguće procente iz igre. Prednost je bila na strani Sansa, pošto je Buker uz sebe imao i raspoložene saigrače, dok je Nikola igrao sam, 98:92.

Apsolutni heroj Sansa u četvrtoj četvrtini bio je Lendri Šemet sa četiri pogođene trojke. Nagetsi su konstantno pomagali sa njega i on je to kažnjavao.

Igralo se u neverovatnom ritmu, Finiks je lomio otpor Denvera, ali nije uspeo da ga slomi sve do poslednjih sekundi. Razlog? Nikola Jokić.

Strašnu utakmicu odigrao je srpski košarkaš, brojka od 53 poena tome govori u prilog, međutim, bilo je kasno za preokret. Sansi su uspeli da dođu do +10 na četiri minuta do kraja (116:106), i iako su Nagetsi uspeli da se ponovo uhvate kakav-takav priključak, nisu imali snage i za preokret.

Jokić je na kraju izgubio loptu u verovatno ključnom napadu, ali kako mu zameriti bilo šta posle ovakve partije? Jednostavno, Finiks je igrao pametnije, iskočili su neki drugi košarkaši i zasluženo je slavio.

Peta utakmica igra se u noći između utorka i srede u 04.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve