Nova vest
Košarka

Nedelja, 30.04.2023.

22:00

Jokić ostao bez krune – Embid MVP!

Nikola Jokić nije uspeo da stigne do istorijskog trećeg uzastopnog MVP priznanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Jokić ostao bez krune – Embid MVP!
Foto: Profimedia/Ilustracija B92

Iako je bio apsolutno najbolji pojedinac u regularnom delu tekuće NBA sezone, najvažnija individualna nagrada otišla je u ruke Džoela Embida.

Embid je imao sjajnu sezonu, bio je prvi strelac lige sa 33,1 poena po meču uz 10,2 skokova i 4,2 asistencija, međutim...

Jokić je bio na pragu tripl-dabl proseka, uz znatno bolje procente šuta iz igre (63,2% naspram 54,8%), a njegovi Denver Nagetsi su prvi put u istoriji završili na vrhu Zapada.

S druge strane, Embidova Filadelfija je bila treća na Istoku iza Bostona i Milvokija, koji su takođe imali sjajne pojedince Džejsona Tejtuma i Janisa Adetokumba.

Ipak, pritisak javnosti je učinio svoje, bilo im je previše da Jokić treću godinu u nizu bude MVP, i to sva tri puta ispred Embida.

Ovaj put je Jokić bio drugi po broju glasova NBA stručnjaka.

U svakom slučaju, petu uzastopnu sezonu MVP priznanje osvajaju neamerikanci, posle po dve za Grka i Srbina, stigla je i prva za Kamerunca.

Jokić je prethodnih dana predvodio Denver do 2-0 protiv Finiks Sansa u polufinalu Zapada, dok je Embid propustio prvi meč Siksersa i pobedu nad Boston Seltiksima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve