Nova vest
Košarka

Nedelja, 30.04.2023.

21:33

Majami bolji od Niksa usred Njujorka – povreda Batlera razlog za brigu

Košarkaši Majamija poveli su u polufinalnoj seriji Istočnje konferencije.

Izvor:

Autor:

Majami bolji od Niksa usred Njujorka – povreda Batlera razlog za brigu
EPA-EFE/RHONA WISE SHUTTERSTOCK OUT

Ekipa sa Floride je u prvom meču u Njujorku bila bolja od Niksa rezultatom 108:101.

Posle nešto boljeg starta igrača Hita, domaća ekipa je preuzela inicijativu i okrenula utakmicu "naglavačke" stigavši do dvocifrene prednosti još pre kraja uvodnih 12 minuta.

Ekipa Toma Tidoboa je imala i +13, ali se ta prednost do poluvremena "istopila", a potom Majami stiže i do potpunog preokreta i prednosti koju ne ispuštaju do kraja.

Moglo je da ode i u drugom pravcu sredinom četvrte deonice kada je Džimi Batler doživeo povredu pri rezultatu 95:90 za Majami. Njega je zakačio Džoš Hart, a Batler je nezgodno izvrnuo nogu zbog čega su mslili da je u najmanju ruku meč za njega gotov.

Batler je šepao, ali je ostao na terenu, a Niksi stigli do 95:92. Da ne bude drame, potrudili su se igrači Erika Spolstre koji od tog trenutka kreću u seriju 12:2 i stavljaju tačku na meč.

Do pobede ih je predvodio Džimi Batler sa 25 poena, 11 asistencija i četiri skoka, On je vodeći poenter u plej-ofu i uz Devina Bukera iz Finiks Sansa jedini koji je do sada postigao najmanje 200 poena.

Pratio ga je Gejb Vinsent sa 20 poena i pet asistencija, odnosno Kajl Lauri sa 18 poena, šest asistencija, pet skokova i čak četiri blokade. Postao je prvi igrač od legendarnog košarkaša Bostona Kevina Mekhejla koji je sa klupe u plej-ofu ostvario 15/5/5/4 u statističkim kategorijama.

Kod Njujorka je najbolji bio Ar Džej Beret sa 26 poena, devet skokova i sedam asistencija. Džejlen Branson je postigao 25 poena, imao sedam asistencija i pet skokova.

Naredni meč serije se igra se u noći između utorka i srede od 1:30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve