Nova vest
Košarka

Subota, 18.03.2023.

10:14

Jokić i Dončić nezamenljivi, Filadelfija bolja bez Embida

Sa krajem regularnog dela NBA sezone inteziviraju se debate o dobitniku MVP trofeja, te se razne statistike plasiraju u korist jednog ili drugog kandidata.

Izvor:

Autor:

Jokić i Dončić nezamenljivi, Filadelfija bolja bez Embida
Foto: Profimedia

Jedna od njih je i ona u vezi sa procentom pobeda ekipe kada je bez svog najboljeg igrača.

Na njenom vrhu, ili dnu zavisi kako se gleda, su Dalas Maveriksi koji bez Luke Dončića na 13 utakmica ostvaruju imaju samo 30,8 odsto pobeda. Iza njega slede Denver Nagetsi koji su dobili 37,5% utakmica od osam koliko ih je propustio Nikola Jokić.

Od preostalih kandidata za priznanje za najboljeg tu je i Džejson Tejtum bez kog su Seltiksi slavili na 40 odsto utakmica, ali je uzorak od samo pet mečeva.

Slede dva najveća konkurenta Jokića za treću uzastopnu MPV titulu. Kada nije bilo Janisa Adetokumba, pokuvao je Džru Holidej te njemu idu najveće zasluge što Baksi na 15 utakmica bez grčkog košarkaša imaju 60 odsto pobeda.

Ipak, neprikosnoveni su Filadelfija Seventisiksersi koji igraju bolje bez Džoela Embida trenutnog lidera u MVP. Kamerunac je oko polovinu svojih mečeva propustio zbog povrede stopala, dok je drugu polovinu od 13 utakmica u kojima nije bio u ekipi naprosto odmarao.

Bez njega u ekipi, igrači Doka Riversa su slavili na gotovo 70 odsto utakmica. Tačnije 69,2 odsto. Poređenja radi, sa njim na parketu su na nešto manje od 68 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve