Nova vest
Košarka

Utorak, 28.02.2023.

18:41

Lebron završio sezonu?

Pouzdani novinar Adrijan Vojnarovski doneo je nove informacije u vezi sa povredom Lebrona Džejmsa.

Izvor:

Autor:

Lebron završio sezonu?
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa je u trećoj četvrtini meča protiv Dalasa povredio stopalo nakon doskoka, ali je odigrao meč do kraja.

Kako navodi Vojnarovski, "jezeraši" će kroz dve nedelje proveriti dokle je najbolji strelac u istoriji lige stigao sa oporavkom, ali se ne očekuje da se on tada vrati. Štaviše, očekuje se da oporavak traje duže.

Uz to, povratak Lebrona će zavisiti i od toga u kojoj se poziciji Lejkersi u datoj situaciji budu nalazili, odnosno da li će se boriti za plasman u plej-of ili pre plej-in turnir. Kako su trenutno van pozicija koje vode u bilo koje od ta dva, Lebron je potencijalno završio i sezonu. Regularni deo zvanično traje do aprila, a Lejkersi imaju još 21 meč.

Džejmsu je 38. godina i iako ga one naizgled ne sustižu ukoliko pogledamo statistiku, istorija povreda govori drugačije.

Kroz karijeru gotovo uopšte nije imao problema s povredama, do dolaska u Lejkerse pre pet godina, pa je u prvih 15 sezona propustio ukupno 71 utakmicu, a od tada čak 98, uključujući 14 ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve