Nova vest
Košarka

Utorak, 28.02.2023.

09:13

Iznervirao se zbog Jokića: Šta vi gledate? Shvatate li košarku?

Bivši NBA košarkaš Džej-DŽej Redik prokomentarisao je raspravu o MVP kandidaturi Nikole Jokića.

Izvor: B92

Autor:B92

Iznervirao se zbog Jokića: Šta vi gledate? Shvatate li košarku?
Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Jokić je ubedljivo najkorisniji igrač u NBA ligi, prosečno beleži tripl-dabl (24,8p; 11,7sk; 10as), a njegovi Denver Nagetsi su lideri Zapada sa 43-19.

Međutim, dobar deo košarkaške javnosti smatra da je "previše" da i treću godinu u nizu dobije MVP priznanje, a posebno naglašavaju njegove fizikalije.

"Dosta priče o Jokiću se svodi na ono što vidimo i analitici. Kao da kažete da analitika reflektuje koliko je Jokić dominantan, ali to ne reflektuje ono što vidimo. Kako da kažete da kada gledate drugog igrača jasno je da je on mnogo vredniji. Jasno je da je bolji. I moje pitanje ljudima koji bi to rekli je šta je**te vidite kada gledate Nikolu Jokića? Jer kad ja gledam Jokića vidim dominaciju, nekoga ko čini saigrače boljim", rekao je Redik.

Nekadašnji igrač Orlanda, Milvokija, Klipersa, Filadelfija, Nju Orleansa i Dalasa je potom obrazložio svoj poslednji argument.

"Razmislite malo o ovome. Imamo Kantevijusa Koldvel-Poupa, koji ima najefikasniju sezonu u karijeri. Eron Gordon ima najefikasniju sezonu u karijeri. Majkl Porter Džunior, koji pogađa otvorene trojke i slobodne ulaze. Ili igra pik-en-pop sa Jokićem i dobija koševe iz 'katova'. Džamal Marej sve vreme profitira od akcija sa Jokićem. Brus Braun ima najefikasniju sezonu u karijeri. Šta vi gledate? Da li shvatate košarku?", ponovio je jedan od najboljih trojkaša u istoriji lige.

Redik je uticaj Jokića na igru Nagetsa uporedio sa ulogom Stefa Karija u igri aktuelnog šampiona Golden Stejt Voriorsa.

"Vraćamo se na priču o Stefu Kariju od prošle sezone. Malo je drugačije, ali je on bukvalno sunce, bukvalno zvezda oko koje se vrte planete. Sve što Golden Stejt radi se vrti oko njega i svi igrači zvezdu su takvi do nekog nivoa. Ne znam igrača u NBA koji više od Jokića čini svoje saigrače boljim. Mislim da je to pošteno reći. Kada pričamo o nečijoj vrednosti u ekipnom sportu, on je na vrhu liste",
zaključio je Redik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve