Nova vest
Košarka

Utorak, 28.02.2023.

08:50

Lejkersi ostali bez Lebrona u nevreme

Veliki udarac doživeli su Los Anđeles Lejkersi u ključnom delu sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Lejkersi ostali bez Lebrona u nevreme
Foto: Tanjug/AP Photo/LM Otero

Taman što su sklopili tim koji bi trebalo da se izbori za plej-of, ostali su bez ključnog igrača.

Najbolji strelac u istoriji lige Lebron Džejms pauziraće nekoliko nedelja zbog povrede stopala.

Lebron je povredio stopalo u trećoj četvrtini meča protiv Dalasa nakon jednog doskoka.

Ostao je da leži i rekao lekarima da je čuo kako je nešto iskočilo.

Nakon tretmana vratio se u igru u meču u kojem su Lejkersi prekorenuli -27.

Dan kasnije na društvenim je mrežama objavio fotografiju povređene noge uz psovku i niz ljutitih, tužnih i razočaranih emotikona.

Lejkersi su za početak objavili da neće igrati u utorak protiv Memfisa, ali čini se da bi pauza mogla biti znatno duža.

Trener Darvin Ham nakon utakmice je rekao da je Lebron dobro i da će ujutro na pregled, ali taj pregled nije potpuno otkrio ozbiljnost povrede pa će biti potrebna dodatna lekarska mišljenja.

Dobro obavešteni novinar Šeams Šaranija javlja da se Lejkersi pripremaju na "Džejmsovu višenedeljnu odsutnost".

I dok se godine ne oseete u njegovoj igri, s obzirom da prosečno beleži 29,5 poena uz 8,4 skokova i 6,9 asistencija, telo svako malo podseća da nije normalno igrati tako intenzivno s 38 godina.

Kroz karijeru gotovo uopšte nije imao problema s povredama, do dolaska u Lejkerse pre pet godina, pa je u prvih 15 sezona propustio ukupno 71 utakmicu, a od tada čak 98, uključujući 14 ove sezone.

Uprkos pozitivnom nizu nakon trejdova kojima su doveli šest novih igrača, Lejkersi su i dalje van plej-of pozicije, mada su se popeli na 12. mesto Zapada s istim brojem poraza kao Minesota i Nju Orleans, koji drže poslednja dva mesta za plej-in, a samo tri poraza više od četvrtoplasiranog Finiksa.

Međutim, igranje bez Džejmsa, posebno ako se taj priod zaista otegne na nekoliko nedelja, moglo bi biti kobno u njihovim pokušajima da nastave sezonu i nakon 82 utakmice regularnog dela.

Lebron je tokom Ol-star vikenda okarakterisao ostatak sezone kao "najvažnije 23 regularne utakmice karijere", ali čini se da će ih dobar deo gledati sa tribina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve