Nova vest
Košarka

Četvrtak, 23.02.2023.

12:00

Da li Jokić zaslužuje MVP nagradu? VIDEO

MVP trka i situacija sa Nikolom Jokićem izaziva brojne rasprave kako kod nas tako i u SAD.

Izvor: SN

Autor: SN

Da li Jokić zaslužuje MVP nagradu? VIDEO
Foto: Profimedia

NBA analitičari Stiven Ej Smit i Džej Džej Redik (bivši NBA igrač) govorili su o situaciji na Zapadnoj konferenciji i MVP trci.

Redik je označio Golden Stejt Voriorse kao možda i najopasniju ekipu, što je i Stiven Ej Smit potvrdio dodavši da je još na početku sezone rekao da su mu oni jedni od favorita za osvajanje šampionske titule.

Potom je na red došla MVP trka i Smit se izjasnio povodom slučaja zvanog Nikola Jokić.

"Da budete trostruki uzastopni MVP u NBA ligi a da nemate šampionsku titulu, čak ni finale, to ne izgleda baš najbolje. U poslednje četiri godine dva puta su igrali finale Zapada. Treba biti realan i spomenuti sve povrede koje su imali i Mareja i Portera i ostale, jer da ih nije bilo možda bi Denver već sada imao titulu. Oni su veoma dobri, a Meloun je sjajan trener. Imaju sve, a imaju i igrača sporog kao puža i ne može da skoči, a niko ne može da ga zaustavi. Zaboga, ima tripl-dabl u proseku i mislim da je jedan od najspektakularnijih igrača koje sam ikada video. Apsolutna senzacija. Ipak, u ovom poslu moraš da znaš kako da završiš, a Jokić to do sada nije umeo da uradi kako treba. Nije njegova greška, povrede su igrale ulogu i kada vidimo Denver i to kako su izgledali jasno je da će svi igrati za njega i Marej i Gordon i Porter i svi ostali i morate da pobeđujete. Ako ste trostruki MVP i nemate makar finale, to je problematično", rekao je Stiven Ej Smit.

Nadovezao se i Džej Džej Redik.

"To je realnost košarke, možeš individualno da budeš sjajan i da tim to ne isprati. Pogledajmo Krisa Pola i Čarlsa Barklija, sjajne igrače kojima samo ta jedna stvar nedostaje u karijeri. Nije njegova greška, taj manjak uspeha u plej-ofu ne ide njemu na dušu. Prošle godine je imao 31 poen, 13 skokova i 6 asistencija u proseku na 57% šuta iz igre dok Drejmond Grin igra neverovatnu odbranu na njemu. On je sve bolji kada počne plej-of pogotovo u šutu za tri poena. Ostatak tima ga nikako nije ispratio. Rekao bih da tajming ovog trećeg uzastopnog MVP-a, ako ga osvoji, izazvaće mnogo priče. Oni imaju šansu već neko vreme, vrata su im otvorena žargonski rečeno. Jokić ima tek 27 godina, a tu su Marej, Porter, Gordon i ostali i voleo bih da o svemu ovome pričamo za pet godina. On je fantastičan igrač i ima odlične saigrače pod ugovorom, pa ćemo videti šta nas čeka",
poručio je nekadašnji NBA as.

Imao je Smit ponovo nešto da kaže.

"Nemam oko čega da se ne složim sa tobom, imaju šansu da osvoje titulu u budućnosti čak više nego većina timova u ligi. Spomenuo si Krisa Pola, generala na parketu koji nikada nije bio ovakav igrač, nikada nije imao tripl-dabl prosek. Pogledajmo čak i Barklija i videćemo ga kao čoveka koji nema titulu samo zbog Majkla Džordana. On je igrao finale, doveo ih je tamo, a Majkl Džordan je Majkl Džordan. Jokić je gubio od Sansa i Voriorsa, a 3 MVP titule zaredom, gledaćemo to u nekom trenutku i reći ćemo da je morao da završi posao, a očekivanja su velika",
završio je Stiven ovu diskusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve