Nova vest
Košarka

Utorak, 07.02.2023.

10:03

Kid: Sa Irvingom smo konkurenti za titulu

Trener košarkaša Dalasa Džejson Kid ocenio je da ekipa može da se bori za titulu u NBA ligi dolaskom Kajrija Irvinga.

Izvor:

Autor:

Kid: Sa Irvingom smo konkurenti za titulu
EPA-EFE/JASON SZENES

Posle dogovora dva kluba koji je noćas potvrđen, Irving je zajedno sa Markifom Morisom prešao u Dalas u zamenu za Dorijana Fini-Smita, Spensera Dinvidija i nekoliko izbora prve i druge runde na draftu 2027. i 2029. godine.

"Smatramo da će nas njegov talenat i njegove sposobnosti učiniti boljim. Njegov dolazak pomoći će nam da dođemo u poziciju da osvojimo titulu. Kada pogledate njegove rezultate u drugim ekipama, pobeđivao je", rekao je Kid, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Irving je 2016. godine osvojio titulu sa Klivlendom i osmostruki je učesnik ol-stara. On je u poslednje tri i po godine u Bruklinu imao problema sa povredama, suspenzijom i neigranjem zbog odbijanja da se vakciniše protiv korona virusa.

Početkom prošle nedelje tražio je trejd jer nije uspeo da se dogovori sa rukovodstvom Netsa o nastavku saradnje.

"Lako je gledati na sve priče o negativnom, ali hajde da pogledamo pozitivno od onoga što je uradio na terenu i van njega. Mi pristupamo na taj način. On se bavi košarkom. Želi da pobeđuje i želi da ga treniraju, ovo je velika prilika za mene da imam nekog takvog da pomogne", naveo je Kid.

On je rekao da uparivanje Irvinga sa Lukom Dončićem, koji trenutno ne igra zbog povrede pete, može da napravi razliku u ekipi koja je peta u Zapadnoj konferenciji sa 29 pobeda i 26 poraza.

Očekuje se da će se Irving priključiti ekipi danas u Los Anđelesu i da bi mogao da debituje u utakmici protiv Klipersa koja se igra u noći između srede i četvrtka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve