Nova vest
Košarka

Utorak, 17.01.2023.

19:30

"Jokić? Nikada nismo videli takvog" VIDEO

Čendler Parsons, bivši NBA košarkaš, rekao je da Nikola Jokić odmiče od konkurencije u trci za MVP nagradu.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/SHAWN THEW

Parsons, koji se zbog velikih problema sa povredama penzionisao početkom 2022. godine, nahvalio je Jokića u emisiji "Run it back" na kanalu "FanDuel" na Jutjubu.

"Ove sezone je tesna trka za MVP-a, pošto svake nedelje, svake večeri, momci koji su kandidati za MVP-a odigraju sjajne utakmice. Tada se priča, možda je on u prednosti, možda je ovaj drugi, itd…", započeo je Parsons.

"Ali, ako pogledamo Jokića protiv Orlanda, šutnuo je jedanaest puta. Bio je na 8/11, neverovatno je učinkovit… Mislim da nikada nismo videli centra koji igra poput njega, organizuje napade, šutira 62 odsto iz igre jer ništa ne forsira, ne šutira teške šuteve, pregled terena mu je neverovatan…
", dodao je.

Na početku sezone, Parsons je, kao i većina, bio stava da je nemoguće da Jokić osvoji treću MVP nagradu u tri sezone, ali mišljenja se menjaju.

"Na početku sezone tražio sam bilo koji razlog da kažem: ‘Nema šanse da će osvojiti treći MVP zaredom. Dajte Luki, Tejtumu’", kaže Parson i dodaje:

"Ali, ne mogu to više da radim, Jokić je fenomenalan, beleži u proseku tripl-dabl, najbolji tim su na Zapadu i sve oko sebe čini boljim. Nije jedan od onih koji ima “praznu” statistiku, on čini saigrače i ekipu boljom. Najbolji su na Zapadu većinu vremena i impresivno je sve što radi".

"Jokić mi je glavni favorit i mislim da je neverovatno što je uopšte u šansi da osvoji treću MVP nagradu zaredom, to je nečuveno",
zaključio je.

U istoriji najjače košarkaške lige na svetu samo su trojica igrača uspevala da ponesu ovu nagradu - Vilt Čemberlen, Bil Rasel i Leri Bird. Jokić ima ozbiljnu šansu da uđe u to društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve