Nova vest
Košarka

Nedelja, 04.12.2022.

21:00

Maestralni Jokić bez podrške – Portorikanac razbio Denver!

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Nju Orleans Pelikansa – 121:106.

Izvor: B92

Autor:B92

Maestralni Jokić bez podrške – Portorikanac razbio Denver!
AP Photo/Matthew Hinton

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je sjajno prvo i nešto lošije drugo poluvreme, što govore i uzastopni promašaji sa linije za slobodna bacanja u nekim trenucima treće i četvrte četvrtine.

Međutim, i pored toga Jokić je, kada se sve sabere i oduzme, bio maestralan, pa je utakmicu završio sa 32 poena, 16 skokova i devet asistencija.

Utakmicu karijere za Pelikanse odigrao je Portorikanac Hoze Alvarado koji je postigao 38 poena, uz osam pogođenih trojki. Odličan je bio i Vilijamson sa 25 poena, šest skokova i četiri asistencija.

Kod Denvera, Gordon je postigao 19 poena, a Marej 18, ali je Džamal šutirao 6/17, gubio je lopte, kao uostalom i cela ekipa Denvera, i na kraju nije imao najbolju partiju.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu, Denver je nametnuo svoj tempo i brzo su došli do dvocifrene prednosti.

Jokić je dominirao, igrao se u reketu protivnika i brzo je bio na deset poena, dok je četvrtinu završio sa 13, pet skokova i tri asistencije.

Međutim, Pelikansi su istopili zaostatak u trenucima kada je Nikola bio na klupi, pa su na pauzu otišli sa pristojnih -4 (27:31).

U drugoj četvrtini domaćin je nošen Alvaradom potpuno uhvatio priključak, pa čak i preuzeo vođstvo. U nastavku se igralo uglavnom koš za koš, nije bilo većih razlika na semaforu i na poluvremenu rezultat je bio 60:59 za ekipu Majka Melouna.

Jokić je briljirao i na pauzu je otišao sa 21 poenom, devet skokova i pet asistencija.

Treća četvrtina i početak četvrte – to je ključan period za konačan ishod utakmice. Fenomenalnu utakmicu odigrao je Alvarado i gotovo sve pogađao.

Pritom, druga postava Denvera nije bila na visini zadatka, a ni prva nije briljirala – osim Jokića.

Alvarado je činio čuda, pogađao iz gotovo svih pozicija i Denver nije imao odgovor. Treba spomenuti i Treja Marfija čija su dva zakucavanja u trećoj četvrtini bila izrazito važna za dalji tok.

Brutalni zakucavanjima digao je noge dvoranu i od tog trenutka, pa nadalje, na terenu je postojala jedna ekipa. Pelikansi su upisali 15. pobedu u sezoni, dok je Denver pretrpeo deveti poraz.

Standings provided by Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d