Nova vest
Košarka

Petak, 14.10.2022.

13:05

Bogdanović loše počeo: "Izgleda kao nečiji tata koji želi na teren"

Bojan Bogdanović oporavio se od lakše povrede lista zbog koje je propustio prethodnu pripremnu utakmicu svog novog kluba Detroit Pistonsa.

Izvor: B92

Autor:B92

Bogdanović loše počeo:
Foto: Profimedia

Vratio u poslednjem predsezonskom susretu i odigrao slabo, postigavši samo pet poena uz šest skokova i dve asistencije za 28 minuta.

Promašio je šest od sedam šutova iz igre, a Pistonsi izgubili su od Memfisa126:111.

Iako se iz predsezonskih utakmica ne može i ne treba puno videti, Bogdanović se za sad ne uklapa dobro u mladu ekipu Pistonsa.

U prvoj utakmici je bio solidan s 11 poena, ali u sledeće dve ukupno je šutirao 4/16 iz igre.

Posebno je loše delovao u odbrani u paru sa Sadikom Bejom na krilnim pozicijama, s kojim bi trebalo da bude u startnoj petorci.

Bogdanovića su Pistonsi doveli jer im je bio potreban kvalitetan šuter i mentor mladim igračima okupljenima na poslednjih nekoliko draftova.

U teoriji, kao šuter bi trebalo da se bez problema uklopi u ekipu, ali tek treba videti kako će se snaći kad za saigrače ima gomilu klinaca umesto iskusnih veterana s kakvim je igrao prethodnih sezona u Juti.

To su primetili i navijači na društvenim mrežama uz šaljive komentare poput "Izgleda kao da nečiji tata želi da bude na terenu",

"Bogdanović izgleda kao stari tip na uličnom igralištu koji želi da igra s klincima da pokaže da je još dobar, ali nije"
, dodaje trugi tviteraš.

Nije tajna da su ga proteklog leta želeli Los Anđeles Lejkersi, koji su pregovarali s Jutom o Raselu Vestbruku te su imali tri različite kombinacije igrača koji bi došli u drugom smeru, a Bogdanović je bio u svakoj od njih.

Ali pregovori su "pukli" zbog pikova na draftu na kojima je Juta insistirala. Zainteresovani su bili i Finiks Sansi, a pominjao se i Dalas.

Bogdanović je prošle sezone prosečno beležio 18,1 poena uz 4,3 skokova i 1,7 asistencija po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

6 h

U fokusu

Vidi sve