Nova vest
Košarka

Subota, 01.10.2022.

09:17

NBA: Pokuševski u Top 10 VIDEO

Američki portal "Bličer riport" rangirao je 10 NBA košarkaša sa najvećim potencijalom.

Izvor: LN

Autor: LN

NBA: Pokuševski u Top 10 VIDEO
Foto: Profimedia

Među njima je i maldi srpski as Aleksej Pokuševski, član Oklahoma Siti Tandera.

Dvadesetogodišnji Pokuševski se nalazi na desetom mestu i evo šta "Bličer" kaže o njemu.

"Ovo je ili drsko ili apsurdno, jer Aleksej Pokuševski ima planinu potencijala, ali i jasan manjak uglađenosti. Ta kombinacija je zasad manifestovala 37,6 odsto šuta iz igre. Jasno je da je ovde prioritet potencijal i da ističemo jasne bljeskove napretka iz prošle sezone.

Uzorak je mali, ali nije teško uzbuditi se zbog načina na koji je iskoristio svojih osam mečeva sa 30+ minutažom, jer je tokom njih imao u proseku 13,4 poena, 83, skoka, 5,5 asistencija, 1,4 ukradene i jednu blokadu.

'Ako sagledate određene aspekte Pokuove prošle sezone, pomislili biste da nije baš dobro. Ali, ako pogledate druge večeri onda biste mislili da je značajno napredovao", rekao je generalni menadžer Tandera Sem Presti.

Ako Pokuševski nekada bude uspeo da sklopi kockice stvarno može da bude poseban. Nema mnogo toliko visokih igrača koji su toliko komforni na perimetru kao on. Predvideti 'brejkaut' sezonu za njega je dosta odvažno i verovatno će mu biti potrebno još vremena, ali talenat i priliku ima – pogotovo što će Čet Holmgren propustiti sezonu, a i Šej Gildžus-Aleksander je povređen".


Što se tiče celog Top 10 zvezda u usponu, lista "Bličer Riporta" izgleda ovako:
10. Aleksej Pokuševski (Oklahoma)
9. Džejms Vajzmen (Golden Stejt)
8. Džejlen Smit (Indijana)
7. Devin Vasel (San Antonio)
6. Enferni Sajmons (Portland)
5. Majkl Porter (Denver)
4. Lauri Markanen (Juta)
3. Džejlen Grin (Hjuston)
2. Tajris Haliburton (Indijana)
1. Kejd Kakinghem (Detroit)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d