Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.09.2022.

21:34

Donovan Mičel u Klivlendu!

Američki košarkaš Donovan Mičel novi je član Klivlend Kavalirsa, preneo je Adrijan Vojnarovski.

Izvor:

Autor:

Donovan Mičel u Klivlendu!
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Kako dodaje dobro informisani novinar ESPN-a, u Jutu u zamenu za Mičela idu Lauri Markanen, Očer Agbadži, Kolin Sekston, tri nezaštićena pika prve runde i dve zamene na draftu.

Da bi se ovaj trejd desio, Sekston će pred selidbu u Džez potpisati novi, četvorogodišnji ugovor na 72 miliona dolara.

Dugo se Mičel dovodio u vezu sa nekoliko NBA franšiza, pa je čak i već viđen bio u uniformi Njujork Niksa. Ipak, otišao je u drugom smeru.

Ovim se nastavilo "rasipanje" Jute započeto odlaskom Rudija Gobera, a očigledno je da su u Solt Lejk Sitiju odustali od "win now" filozofije i kreću u izgradnju novog tima.

Mičel je u Juti proveo pet godina i za to vreme je skupio 345 mečeva u regularnom delu sezone i još 39 u plej-ofu. Prosečno je beležio u tom periodu 28.3 poena, odnosno 23,9 u drugom delu sezone uz 4,5 asistencija i 4,2 skoka tj. 4,7 asistencija i 4,9 skokova.

Do sada je tri puta bio učesnik Ol-star utakmica, bio je član idealne ruki petorke, a četiri od pet sezona dosadašnjih sezona je bio među 20 najboljih poentera u ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve