Nova vest
Košarka

Nedelja, 14.08.2022.

15:19

Stojaković: Ne možemo svi da budemo Jokić, Dončić ili Džordan

Srpski košarkaški stručnjak Ognjen Stojaković otkrio je neke zanimljive detalje o Nikoli Jokiću.

Izvor: LN

Autor: LN

Stojaković: Ne možemo svi da budemo Jokić, Dončić ili Džordan
EPA-EFE/JASON SZENES

Stojaković dugo radi u NBA ligi, a bavio se raznim poslovima – od video koordinatora, do trenera za razvoj igrača, pa sve do pomoćnika šefa stručnog štaba.

S obzirom na to da je u Nagetse došao 2013. godine od početka Jokićeve NBA karijere sa njim i sarađuje.

"Najveći napredak kod njega je to što je pokazao liderske sposobnosti. Nešto što nije bilo karakteristično za njega. Preuzima inicjativu, priča na tajm-autima, tokom gledanja snimaka. Bio je to sledeći korak u njegovoj karijeri. Da od vrhunskog igrača postane lider to ju je imao najveći iskorak u karijeri u poslednje vreme", izjavio je Stojaković u podkastu "Nuggets Srbija".

Jokić je dvostruki uzastopni MVP lige, a prošlu sezonu je završio sa 27,1 poenom, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču.

Uprkos tome, u plej-ofu njegov tim nije mogao da dogura daleko, najviše zbog izostanka plejmejkera Džamala Mareja, ali i Majkla Portera juniora, koji bi trebalo da budu potpuno spremni za narednu sezonu.

"Što se košarkaškog dela tiče njegov napredak i rad se bazira na nekim specifičnim situacijama. Na primer kako ga neki tim ili igrač čuva, neka brza adaptacija. Tehnikama barata, samo da vidi na šta da se fokusira protiv nekih ekipa. Povratak Mareja i Portera će mu mnogo pomoći. Bio je prinuđen bez njih da radi mnogo više nego što se prirodno od njega očekuje. Posao će mu sada biti olakšan, videćemo kako će to da izgleda"
, objašnjava 40-godišnjak iz Beograda.

Pored toga, Denver je promenio deo ostatka ekipe, pa će od sezone 2022/23 u ekipi Majkla Melouna biti Kentejvijus Kaldvel-Poup, Burs Braun, Diandre Džordan...

"Nikola i Marej su sjajan tandem, tu je Majkl koji je elitni šuter. Prema načinu na koji mi igramo falio je tip igrača za odbranu i šut za tri. Dovedeni su baš ti igrači, eiltni su u tom segmentu, ne treba to zanemariti. Odlični su u tome što rade, ne možemo svi da budemo Jokić, Luka Dončić ili Majkl Džordan. Bilo bi lepo naravno, ali mora neko i njima da pomogne"
, uz osmeh je izjavio srpski stručnjak.

A, što se tiče Evrobasketa i Jokićevog povratka u reprezentaciju...

"Kao trener se trudim da više gledam i analiziram. Mi smo temperamentan narod. Nikola je i sam rekao da mi volimo da pobeđujemo, to je suština i realnost. To su nezgodna pitanja, imamo kvalitet, mora da se shvati i da ti momci nisu imali vremena za trening i sve. Ne treba im stavljati pritisak, to su naši najbolji momci, predstavljaju nas. Da li bih voleo da osvojimo zlato? Da, naravno. Da li oni to hoće? Da, naravno. Međutim, treba generalno spustiti taj pritisak sa njih i treba da im pružimo podršku. Oni su najbolje što Srbija ima"
, podvukao je Stojaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve