Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.08.2022.

08:15

Dres Majkla Džordana prodat za 5.000.000 dolara

Dres koji je Majkl Džordan nosio tokom poslednje plej-of serije u NBA karijeri prodat je za neverovatnu sumu od 5 miliona dolara.

Izvor: SN

Autor: SN

Dres Majkla Džordana prodat za 5.000.000 dolara
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Majkl Džordan je sa Čikago Bulsima osvojio šest šampionskih titula, a poslednju 1998. godine kada su pobedili Jutu Džez.

Dres koji je "MJ" nosio na utakmici broj 1 te finalne serije jedan je od samo dva ikada koja su se pojavila na aukciji kuće "Sotheby's".

Dres je prodat za neverovatnih 5 miliona dolara i drugi je najskuplji dres koji su ikada prodali na jednoj aukciji, odmah iza dres legendarnog Dijega Armanda Maradone iz 1986. godine koji je prodat za 9.3 miliona dolara.

"Ta sezona 1997/98 je jedna od najpopularnijih u karijeri Majkla Džordana i tada je dosegao visine koje mnogi sportisti sanjaju. Ona ga je obeležila kao šampiona i najvećeg takmičara", rekao je Bram Vačer, šef sektora za "uličnu" odeću i moderne kolekcionarske predmete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve