Nova vest
Košarka

Sreda, 20.07.2022.

09:08

Dirk Novicki se kaje zbog svoje odluke

Jedan od najboljih evropskih košarkaša u istoriji Dirk Novicki žali što nije ranije završio NBA karijeru.

Izvor: B92

Autor:B92

Dirk Novicki se kaje zbog svoje odluke
Foto: Profimedia

Novicki se penzionisao 2019. godine nakon 21 sezone s Dalas Mveriksima u NBA ligi.

Toliko sezona u NBA su proveli još Robert Periš (1976-1997), Kevin Vilis (1984-2005, 2007) i Kevin Garnet (1995-2016), a samo je Vins Karter ostao sezonu duže.

Danas se Novicki zbog toga kaje, priznaje da su mu godine košarke na najvišem nivou narušile zdravlje te da danas oseća bolne posledice duge karijere.

Zdravlje mu je narušeno i siguran je da bi sve bilo drugačije da je skratio karijeru zbog koje sad ne može da živi normalnim životom.

"Neprestano razmišljam i mislim da te poslednje dve godine u NBA ligi nisu bile vredne toga. Da, bilo je tu briljantnih trenutaka, ali ekipi nije išlo najbolje, a i realnost je ta da sam se jedva kretao", rekao je Novicki.

On je sa 31.560 poena šesti igrač na listi najboljih strelaca najjače košarkaške lige.

"Da sam se penzionisao dve godine ranije, siguran sam da bih se sad mogao bolje kretati. Mogao bih katkad i zaigrati fudbal sa decom. Sada niti to ne mogu. Ne mogu igrati ni tenis jer se ne mogu kretati kako je to Bog zamislio. Teško je. To je sjajan sport, pokušavam ga igrati dvaput nedeljno, ali gotovo da se ne mogu kretati. Uglavnom igram dublove, udarim koji forhend s osnovne linije i to je uglavnom to
", dodao je NBA šampion iz 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve