Nova vest
Košarka

Sreda, 13.07.2022.

08:45

Juta spremna da trejduje Donovana Mičela

Juta Džez kreće u potpuno reizgradnju tima pa je spremna da trejduje i svoju najveću zvezdu Donovana Mičela.

Izvor: B92

Autor:B92

Juta spremna da trejduje Donovana Mičela
Foto: Profimedia

Nedavno je Solt Lejk Siti napustio "broj 2" Rudi Gober, a Adrijan Vojnarovski otkriva da su rivalske ekipe informisane da je Juta spremna da sasluša ponude i za Mičela.

S obzirom na "odštetu" koju je Juta dobila za Gobera, pretpostavlja se da za Mičela neće pristati na ništa manje.

Mičel je u Juti od 2017. kada je draftovan kao 13. pik od strane Denver Nagetsa, a prošle sezone prosečno je beležio 25,9 poena uz 5,3 skokova i 4,2 asistencije po meču.

"Promena je neizbežna u NBA ligi. Ne pokušavam da budem zagonetan ili nešto drugo, ali Donovan je u našem timu i on je veoma, veoma, važan deo onoga što pokušavamo da uradimo. Stvari se razvijaju u NBA, pa ne mogu da kažem da je bilo ko nedodirljiv. Pokušavamo da izgradimo šampionski tim, ali nemamo nameru da trejdujemo Mičela uopšte",
rekao je pre samo nekoliko dana generalni menadžer Džastin Zanik.

Ipak, u Juti su otvoreni za trejd za ceo svoj tim, ali niko nije vredniji od Mičela koji je u pet sezona prosečno beležio 23,9 poena uz 4,5 asistencija po meču.

On sa Džezom ima još četiri godine od ugovora produženog 2020. za 134,9 miliona dolara, ali je poslednja sezona igračeva opcija i vredi 37,1 miliona.

"Spida" je trostruki Ol-star, a 2018. je pobedio u takmičenju u zakucavanjima. Pod njegovim vođstvom Juta trenutno ima najduži niz ulaska u plej-of na Zapadu sa šest uzastopnih učešća, ali nije prolazila dalje od druge runde Zapada.

Nakon "čišćenja" od strane Dalas Meveriksa u prvoj rundi protekle sezone, u organizaciji su se odlučili na drastične promene u timu, uključujući i smenu trenera.

Kvina Snajdera je zamenio Vil Hardi, a potom su usledili trejdovi u kojima su otišli jedan od najboljih defanzivaca lige Gober i startno krilo Rojs O'Nil.

Juta je u Goberovom trejdu, osim nekolicine igrača, dobila četiri buduća pika prve runde, kao i nedavno draftovanog Vokera Keslera za 22. pozicije.

Za O'Nila su od Bruklin Netsa dobili pika prve runde za 2023. godinu, pa nema sumnje da će se narednih sezona fokusirati na izgradnju novog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve