Nova vest
Košarka

Subota, 11.06.2022.

09:19

Kari kao Džordan i Džejms VIDEO

Stef Kari je u četvrtoj utakmici finala NBA ušao u društvo u kojem su samo Majkl Džordan i Lebron Džejms.

Izvor: LN

Autor: LN

Kari kao Džordan i Džejms VIDEO
Elsa/Pool Photo via AP

Kari je vodio Golden Stejt do pobede nad Bostonom, kojom se došlo do izjednačenja od 2-2 u seriji.

Najbolji šuter u istoriji je meč završio sa 43 poena (14/26 iz igre, 7 trojki) i time postao jedini košarkaš, pored Džejmsa i Džordana, koji je sa 34 godine uspeo u finalu da postigne 40 ili više poena.

"Ne bih previše komentarisao moju partiju od večeras. Najbitnije je da je ekipa pobedila i da smo vratili brejk. Možemo kratko da se opustimo, da uživamo u pobedi jer se serija seli na naš teren", izjavio je Kari.

Ovo je bila Karijeva 13. utakmica u finalima sa 30 ili više poena, čime se izjednačio sa Kobijem Brajantom po takvim mečevima na osmom mestu večne liste.

Takođe, postao je prvi igrač sa barem 40 poena, deset skokova i sedam trojki u jednom meču finala.

Ušao je i u društvo igrača sa 40+ poena, 10+ skokova i 6+ trojki u finalima u kojem su samo Kevin Durent i Lebron Džejms.

Kari je, uz saigrače Kleja Tompsona i Drejmonda Grina, došao do cifre od 19 pobeda u finalima, čim se trio Voriorsa izjednačio sa Timom Dankanom, Manuom Đinobilijem i Tonijem Parkerom iz San Antonio Sparsa.

Voriorsi su postavili rekord pošto su 27. plej-of seriju zaredom uspeli da pobede barem jednom na gostovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve