Nova vest
Košarka

Četvrtak, 26.05.2022.

08:00

Zeleni preokret

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Majami u petoj utakmici finala istočne konferencije.

Izvor: RM

Autor: RM

Zeleni preokret
Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Seltiksi su još jednom fenomenalnom odbranom obeležili utakmicu i pobedom stigli na samo jednu pobedu od prvog velikog finala za franšizu još od 2010. godine.

Šansu su imali i 2018. godine kada su u sedmoj utakmici izgubili od Klivlend Kavalirsa predvođenih Lebronom Džejmsom, ali ove sezone deluje da će biti drugačije.

Boston je u januaru ove godine bio 11. na Istoku i malo ko im je davao šanse da prođu i prvu rundu ukoliko se kvalifikuju za plej-of, a kamoli da naprave ovakav rezultat.

Ekipa koju sa klupe vodi Ime Udoka napravila je fenomenalnu seriju pobeda u regularnoj sezoni. Ta sjajna forma bila je dovoljna za drugo mesto istočne konferencije, koja je iz godine u godinu sve jača.

Niko na prvom mestu nije očekivao "metlu" u seriji protiv Burklin Netsa, čak su mnogi predviđali da će Netsi da prođu u toj seriji.

Onda je došao Milvoki, pa je Boston i njih prošao.

Pa Majami...

Seltiksi će u TD Gardenu pred svojom publikom imati priliku da se domognu 22. NBA finala.

Poslednji put su Seltiksi bili šampioni istočne konferencije 2010. godine, kada su u velikom finalu poraženi od Los Anđeles Lejkersa.

Lejkersi su stigli Seltikse pre dve godine sa 17. titulom u istoriji franšize.

A zamislite samo delirijum u Bostonu ukoliko Seltiksi osvoje titulu i ponovo budu na jednu titulu ispred najvećeg rivala!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve