Nova vest
Košarka

Utorak, 24.05.2022.

16:20

NBA nudi rešenje: Evroliga sa 24 tima i pomirenje sa FIBA

Evropska košarka bi uskoro mogla da dobije potpuno novi izgled.

Izvor: SN

Autor: SN

NBA nudi rešenje: Evroliga sa 24 tima i pomirenje sa FIBA
Foto: Profimedia

Rukovodstvo najjače košarkaške lige na svetu (NBA) ponudilo je Evroligi i FIBA da reše "sukob" koji već dugo traje.

NBA liga kao rešenje predlaže elitno evropsko takmičenje sa 24 tima, dok bi se Evrokup i Liga šampiona spojili i došli pod okrilje FIBA.

Kako prenosi grčka agencija SDNA, uslov iz NBA je da Evroliga bude otvorenija za igrače bez dugoročnih ugovora, čime bi svi profitirali, uključujući i nacionalne timove jer bi se uskladili termini i najbolji igrači ponovo bi mogli da igraju za reprezentacije.

Iz drugog po jačini takmičenja šest klubova bi prolazilo u Evroligu, što bi dodatno pojačalo značaj, s tim da bi i domaći šampionati ponovo bili važni jer bi donosili prohodnost u Evrokup.

O ovoj ideji moglo bi da se razgovara već na sutrašnjem sastanku Evrolige u Barseloni, gde bi trebalo da se donose neke važne odluke, uključujući i smenu prvog čoveka Ðordija Bartomeua.

Podsetimo, o ovoj temi je već bilo reči u februaru mesecu i tada je sve bilo samo glasina, a sada...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d