Nova vest
Košarka

Subota, 14.05.2022.

09:45

Šesta utakmica – nikakav problem kad je Klej tu

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson odlično je odigrao u šestoj utakmici protiv Memfisa.

Izvor: RM

Autor: RM

Šesta utakmica – nikakav problem kad je Klej tu
Foto: Profimedia

Voriorsi su ostvarili četvrtu pobedu u seriji i plasirali se u finale zapadne konferencije, a Klej Tompson je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Golden Stejta.

Jedan od "Spleš braće" je utakmicu završio sa 30 poena. Pogodio je osam trojki, a to je navelo mnoge da pomisle da "ima nešto" u toj šestoj utakmici što izvlači najbolje iz njega.

Ve'ini prvo na pamet pada sjajna partija Kleja Tompsona u finalu Zapada 2016. godine, kada je protiv Oklahome pogodio 11 trojki u šestoj utakmici. Voriorsu su tu pobedili i izborili sedmu utakmicu u seriji u kojoj su gubili sa 3-1.

U finalu konferencije protiv Hjuston Roketsa 2018. godine pogodio je 9 trojki. Utakmicu je završio sa 35 poena a Voriorsi su i tu izborili sedmu utakmicu koju su kasnije dobili.

I sledeće godine žrtva su bili Roketsi. U šestom meču polufinala konferencije Klej je pogodio 7 trojki, ubacio je ukupno 27 poena.

Čak je i u šestoj utakmici velikog finala koju su Voriorsi izgubili od Toronta (koji je tom pobedom postao šampion) bio dobar – imao je trideset poena, više od svih ostalih igrača Golden Stejta.

Posle dve sezone koje su pojele povrede, Klej se vratio. I to "Game Six" Klej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve