Nova vest
Košarka

Petak, 13.05.2022.

11:50

"Voleo bih da Mask kupi NBA, uneo bi pravdu u ligi"

Turski košarkaš Enes Kanter rekao je da bi voleo da američki milijarder Elon Mask kupi i NBA, nakon što je preuzeo vođenje društvene mreže Tviter.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

"To mi je san, ono što on radi za slobodu govora je neverovatno, uneo bi pravdu u NBA i možda bi konačno zaigrao košarku", rekao je Kanter na kraju intervjua za Foks televiziju.

Turčin sa američkim pasošem veđu duži vremenski period nije u NBA, iako ima 29 godina i kvalitet da se nađe u rotaciji nekog američkog profesionalnog tima.

Ipak, klubovi ne žele Kantera jer je "problematičan", odnosno često govori o nepravdama širom sveta – počev iz svoje rodne Turske, pa sve do Kine koja je veliki partner NBA lige.

"CIlj mi je da igram košarku, imam 29 godina, ali me teraju da se penzionišem tako mlad jer mnogo pričam. Kada god kažem nešto, to ne odgovara njihovom biznisu, novcu. Više brinu o novcu, a ne o onome za šta se košarkaši zalažu", kazao je Kanter.

NBA liga se pre dve godine jednim delom pretvorila u političku organizaciju nakon što je Džordž Flojd ubijen od strane policajca. Sećamo se svih akcija koje je Liga pokrenula kako bi stala u zaštitu Afroamerikanaca i Kantera boli što sada isto ne rade kada on ukaže na druge probleme.

"To me ubija jer kada se desio problem pre dve godine u Americi (ubistvo Džordža Flojda), NBA je bila prva organizacija koja je izašla i stala u zaštitu ljudi. Dve godine kasnije ja sam progovorio o problemu u Kini i ubrzo potom sam bio izbačen iz lige odmah", kazao je Kanter.

"Ovo je više od košarke, nadam se da će jedan, samo jedan košarkaš da mi se priključi", dodao je.

Kanter je sezonu započeo kao košarkaš Bostona, početkom februara trejdovan je u Hjuston koji ga je ubrzo otpustio.

Tvrdio je i dalje tvrdi da je tako bilo zato što je govorio protiv kineske vlade, međutim, komesr NBA Adam Silver rekao je da to nema veze sa tim i da je Kanter slobodan da kaže šta misli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve