Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.05.2022.

00:15

Janis ubacio 42p, sirena spasla Milvoki

Košarkaši Milvoki Baksa savladali su Boston Sletikse 103:101 posle drame i poveli 2-1 u polufinalu Istoka NBA plej-ofa.

Izvor: B92

Autor:B92

Janis ubacio 42p, sirena spasla Milvoki
Foto: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Meč je rešen bukvalno sa zvukom sirene. Al Horford je postigao koš za izjednačenje, ali nedovoljno brzo.

Velika drama je viđena u "FIserv Forumu" uprkos činjenici da su Baksi vodili tokom većeg dela meča i u poslednju deonicu ušli sa prednošću od 13 poena.

Seltikse su u odlučujućoj predvodili 36-godišnji Al Horford i još jednom Džejlen Braun.

Upravo je potonji ubacio dva slobodna bacanja koja su u potpunosti preokrenula rezultat i dovela gostujuću ekipu u prednost 99:100.

Međutim, nisu uspeli da kapitaluzuju na tome izabranici Imea Udoke, te ih je nekoliko promašaja na kraju skupo koštalo.

Tejtum je forsirao, Smart promašio šut za tri, a razloga za nezadovoljstvo je, pored pomenutog dua, najviše imao Grent Vilijams koji je sa pet ličnih greški preuzimao Džrua Holideja i blokirao ga na šutu za tri samo da bi u narednom napadu ostvario ofanzivni skok pored Adetokumba.

Upravo je kandidat za MVP priznanje pogodio za 101:100, a potom je i Holidej bio precizan iz floutera. Računica je bila jasna, Seltiksima je potrebna trojka za produžetke, a odgovornost je na sebe preuzeo Braun.

Međutim, krilni košarkaš je gotovo zbunjeno trčao unutra linije za tri poena, kao da je veći deo vremena provedenog u istom bio nesvestan šta je njegovoj ekipi potrebno.

Naposletku je uvalio "vruć krompir" Markusu Smartu koji je pokušao da brzo šutira, ali je tom prilikom fauliran. Sudije su odlučile da je faul bio pre pokušaja za tri, odnosno da će defanzivni igrač godine izvesti samo dva slobodna bacanja.

Prvo je pogodio, a drugo namerno promašio, pokupio ofanizvni skok i šutnuo za izjednačenje, ali nije bio precizan. Lopta je stigla do Horforda koji je iz prvog pokušaja bio neprecizan, a drugi put je bio precizan. Međutim, nekoliko stotinki prekasno.

Najbolji kod Baksa je bio Janis Adetokmubo koji je meč završio sa 42 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Grčki košarkaš je svom učinku dodao po dve ukradene i blokade, ali i tri izgubljene lopte.

Pratio ga je Džru Holidej sa 25 poena i sedam skokova, dok je dabl-dabl učinak ostvario Bruk Lopes sa 13 poena i 10 skokova.

Dvocifren je bio još Pet Konoton sa 11 poena, ali i dve promašene otvorene trojke u trenucima kada se meč prelamao.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Džejlen Braun sa 27 poena i 12 skokova, dok je Al Horford imao 22 poena i 15 skokova.

Posle njih je najbolji poenterski učinak ostvario Derik Vajt sa 14 poena, dok su Grent Vilijams i Džejson Tejtum imali po 10.

Prva zvezda Seltiksa je odigrao slab meč uz užasnu selekciju šuta, a iz igre je imao 4/19.

Naredni meč serije se igra u Milvokiju i na programu je u noći između ponedeljka i utorka od 1:30 po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve