Nova vest
Košarka

Sreda, 04.05.2022.

08:00

Sjajni Morent brojao do 47 i srušio Golden Stejt

Košarkaši Memfis Grizlisa pobedili su Golden Stejt rezultatom 106:101 u drugoj utakmici serije i tako došli do izjednačenja u pobedama.

Izvor: RM

Autor: RM

Sjajni Morent brojao do 47 i srušio Golden Stejt
Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Naredne dve utakmice će biti odigrane u San Francisku gde će Voriorsi uz prednost brejka i domaćeg terena pokušati da dođu do "meč lopte" u ovoj seriji i prilike da prođu dalje.

Iako je Golden Stejt u jednom trenutku imao nešto osetniju prednost, igrači Memfisa se nisu predavali i došli su do preokreta i pobede u ovoj utakmici.

Utakmicu je obeležio fenomenalni Dža Morent, koji je ubacio 47 poena! Morent je tome dodao po osam skokova i asistencija, kao i tri ukradene lopte.

Dža Morent je i rešio ovu utakmicu. Na četiri mintua do kraja , Golden Stejt je vodio sa četiri poena razlike, ali je onda Morent stupio na scenu. Grizlisi su od tada napravili seriju 15:6, a svih 15 poena u tom periodu za Memfis je ubacio Dža Morent!

Morenta je pratio Zair Vilijams sa 14 poena i pet skokova, Džeren Džekson Džunior je imao 12 poena uz sedam skokova. Dvocifren u ekipi Memfisa je bio još i Brendon Klark sa deset postignutih poena.

U redovima Golden Stejt Voriorsa najefikasniji je bio Stef Kari sa 27 poena, devet skokova i osam asistencija. Džordan Pul je imao 20 poena, a Endru Vigins je meč završio sa 16 poena na svom kontu.

Vigins je na ovom meču imao i sjajno zakucavanje preko Brendona Klarka.

Naredna utakmica, treća po redu u ovoj seriji odigraće se u noći između subote i nedelje u San Francisku.

Golden Stejt Voriorsi su oduzeli prednost domaćeg terena Memfisu i pokušaće da u naredne dve utakmice to i zadrže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve