Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.04.2022.

14:30

Vučević: Dosta dobra sezona za mene

Košarkaš Čikago Bulsa Nikola Vučević pričao je za medije posle poraza od Milvoki Baksa.

Izvor: RM

Autor: RM

Vučević: Dosta dobra sezona za mene
Foto: Profimedia

Njegovi Bulsi ispali su posle pet utakmica iz doigravanja. Milvoki Baksi su ipak bili preveliki zalogaj za ekipu iz Ilionoisa koja je tokom regularnog dela sezone igrala dobro, ali sa padovima forme s vremena na vreme.

Vučević je u plej-of seriji prve runde protiv Baksa prosečno beležio 19,5 poena uz 11,5 skokova po utakmici.

U fokusu je bila serija Bulsa i Baksa.

“Jača su ekipa, bolje su igrali, imaju više iskustva u ovakvim mečevima. To se posebno videlo u posljednje tri utakmice, nismo mogli da im pariramo. Milvoki je veliki tim, sa velikim igračima, koji su prošle godine osvojili titulu, što je veoma važno zbog samopouzdanja u plej-ofu”, rekao je Nikola Vučević.

Ipak, Vučević uprkos ispadanju u prvoj rundi nije razočaran.

“Ovo je nova ekipa, ima prostora za napredak, potrudićemo se da naredna bude bolja”, kaže on.

Vučević je dobio i novu ulogu u ekipi početkom sezone, pa mu je trebalo vremena da se prilagodi.

“Trebalo je malo vremena da se naviknem i upoznam sa novom ulogom u ekipi, dosta različitom od one koju sam imao prethodnih godina”, izjavio je crnogorski centar.

Sumirao je celu sezonu na individualnom planu.

“Za visokog igrača je, smatram, još teže da se prilagodi, često treba i više vremena. Mislim da sam se sve bolje igrao kako je sezona odmicala. Mislim da sam individualno imao dobru i plej-of seriju. Može, naravno, bolje, ali kada se sve sabere – dosta dobra sezona za mene”, zaključio je Vučević.

Na kraju je pričao o svojim planovima po završetku sezone.

“Biću kratko u Čikagu, zatim sa porodicom idem na Floridu, da uhvatimo malo sunca – nema ga mnogo u Čikagu. Idemo onda u Crnu Goru da budemo sa porodicama. Nemamo precizne planove, ali lako je odmor isplanirati”, rekao je centar Bulsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve