Nova vest
Košarka

Sreda, 27.04.2022.

07:45

Atlanta nije mogla bez Bogdanovića

Košarkaši Majami Hita izbacili su Atlanta Hokse rezultatom 4-1 u seriji, nakon pobede 97:94 u petom meču.

Izvor: RM

Autor: RM

Atlanta nije mogla bez Bogdanovića
Foto: Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Majami će u polufinalu istočne konferencije igrati protiv pobednika serije Filadelfija – Toronto, gde je trenutno 3-2 za Filadelfiju.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nije igrao na petoj utakmici serije protiv Majamija jer je bio povređen. U pitanju je povreda kolena koja mu je zadavala problema i ranije.

I ekipa Erika Spolstre igrala je na ovoj utakmici bez svog najboljeg igrača Džimija Batlera, ali je ipak izašla na kraj sa Hoksima koji su pružili solidan otpor.

Takođe u redovima Hita na ovom meču nije igrao ni prvi plejmejker ekipe, Kajl Lauri.

Majami je predvodio Viktor Oladipo koji je ubacio 23 poena uz tri asistencije i ukradene lopte, a centar Bem Adebajo meč je završio sa 20 poena i 11 skokova. Kandidat za najboljeg šestog igrača sezone Tajler Hiro ubacio je 16 poena.

U ekipi Atlanta Hoksa Diandre Hanter je imao sjajnu partiju. Hanter je zabeležio 35 poena i 11 skokova, ali to nije bilo dovoljno da Atlanta iznenadi na Floridi.

Prva zvezda ove ekipe, Tre Jang, ponovo je igrao znatno ispod proseka. Jang je imao svega 11 poena i očajan šut iz igre – 2/12 (0/5 za tri poena), a tome je pridodao i 8 skokova i 6 asistencija uz 6 izgubljenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve