Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.04.2022.

12:10

Plej-of Džimi Batler

Košarkaš Majamija Džimi Batler podigao je svoju igru u plej-ofu na viši nivo u odnosu na ono što smo videli tokom regularne sezone.

Izvor:

Autor:

Plej-of Džimi Batler
Foto: Profimedia

Daleko od toga je Batler u tom delu bio loš, naprotiv. Međutim, njegova igra je poprimila novu dimenziju u četiri utakmice prve runde plej-ofa sa Hoksima.

Poslednji okršaj Atlante i Majamija je pripao ekipi sa Floride čime su poveli sa 3:1 u seriji. Džimi Batler je taj susret završio sa 36 poena uz deset skokova i četiri asistencije.

To je bila njegova treća 35/10 utakmica u plej-ofu za Majami na taj način se izjednačivši sa Dvejnom Vejdom. Samo Lebron Džejms ima više (5).

Generalno gledano, Batler je napredovao u gotovo svakoj statističkoj kategoriji. Prosek poena po meču mu je porastao sa 21.4 na 30.5, beleži gotovo dva skoka više (7.8), ukradene su porasle za više od jedne po meču sa 1.6 na 2.8, dok je u isto vreme smanjio broj izgubljenih sa 2.1 na 1.3.

Popravio je u šuterske procente, te umesto dosadašnjih 48 odsto iz igre šutira 54.3, dok je ogroman napredak napravio na šutu za tri (23.3 vs. 44.8 odsto).

Nazadovao je jedino kada su asistencije u pitanju, ali i to gotovo neprimetno sa 5.5 na 5.3 uspešna dodavanja za koš po meču.

Naredni, peti meč u seriji, igra se u sredu u Majamiju od 1.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve