Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.04.2022.

20:30

Jokićeva dominacija sprečila "metlu" – Nagetsi preživeli nalet Voriorsa! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Golden Stejt Voriorse rezultatom 126:121 (26:21, 37:31, 35:37, 28:32) u 4. utakmici plej-ofa zapadne konferencije NBA lige

Izvor: SS

Autor: SS

Jokićeva dominacija sprečila
Foto: Profimedia

Tim iz Kolorada tako je sprečio da doživi popularnu "metlu" i produžio seriju u kojoj "ratnici" vode sa 3:1.

Dominantan je bio aktuelni MVP lige i favorit za odbranu tog naslova Nikola Jokić koji je ubacio čak 37 poena, uz osam uhvaćenih lopti i šest asistencija.

Konačno je dobio podršku saigrača, ovog puta u vidu Montea Morisa koji je blistao u šutu u drugom poluvremenu i na kraju meč završio sa 25 poena i pet asistencija.

Eron Gordon je ubacio 21 poen, od kojih je nekoliko bilo veoma bitnih u završnici kada se lomio meč, dok je Bouns Hajlend postigao 15 poena i imao sedam asistencija.

U ekipi Voriorsa Klej Tompson je imao 32 poena uz fantastičan šut u drugom poluvremenu, dok je Stef Kari ubacio 31 poen uz osam asistencija i tri skoka.

Endrju Vigins je meč završio sa 20 poena i šest skokova,a Drejmond Grin 13 poena, 11 skokova i šest asistencija.

Nemanja Bjelica je odigrao samo oko pet minuta i za to vreme upisao po jednu asistenciju i uhvaćenu loptu.

Završnica meča je bila veoma dramatična, jer je Denver vodio gotovo ceo meč, a Golden Stejt stigao do velikog preokreta na malo više od minut i vođstva od 121:119.

Stef Kari je trojkom šokirao celu dvoranu.

Ipak, tada je stvari u ruke preuzeo Nikola Jokić i ušao u "MVP stanje" i najpre pogodio za izjednačenje.

Potom je Monte Moris na 33 sekunde pre kraja poentirao za vođstvo Nagetsa, da bi Jokić 10 sekundi pre kraja asistirao za Vila Bartona i trojku iz ćoška kojom je sve bilo rešeno.

Krenulo je žestoko od prvog minuta, a tu bukvalno mislimo i na kraći period. U 40. sekundi utakmice, prvom napadu Denvera i kontaktu sa loptom Nikole Jokića, udaren je prstom u oko od strane, a koga drugog nego Drejmonda Grina.

Jokić je ostao da leži na parketu pun minut, kasnije nastavio krvavim okom, a Grin je dobio tehničku grešku zbog sukoba sa Eronom Gordonom, ali ne i zbog pomenutog faula nad Srbinom.

To kao da je razbesnelo aktuelnog MVP-ja lige i favorita za odbranu tog naslova, pa je u prvoj četvrtini do vrha zatrpao koš Voriorsa.

Ubacio je 18 poena, imao čak sedam skokova i, nakon početnog vođstva Voriorsa rezultatom 13:6, doveo Denver u prednost od 26:21 posle prvih 12 minuta.

Kada je centar Nagetsa otišao na klupu, "zapalila" se ruka Bounsa Hajlenda koji je za minut i po ubacio tri trojke i kompletirao seriju Denvera 15:2 za vođstvo od 40:23.

U nekoliko navrata se vraćao Golden Stejt, ali ne ispod dvocifrene razlike, pa se na odmor otišlo sa 63:52, što je bilo najbolje poluvreme Denvera u ovogodišnjem plej-ofu.

Treća četvrtina je bila spektakularna, jer smo gledali šutersku rapsodiju na obe strane. Započeo ju je Klej Tompson, a brzo je odgovorio Monte Moris koji je samo u tom delu meča ubacio pet trojki.

Razlika jeste oscilirala od 6 do 11 poena, Jokić je povećavao svoj učinak u svim statističkim kolonama, ali je u tom periodu pečat ostavio Stef Kari.

Ne poenima, nego promašajima, i to sa linije penala. Nikada u karijeri mu se nije desilo da na jednom meču promaši četiri slobodna bacanja, a upravo to je učinio ove večeri! Zbog toga je i sam Kari bio u čudu...

U poslednjih 12 minuta se ušlo sa +9 u korist Denvera (98:89), a Golden Stejt je imao sve više naleta kojima je smanjivao razliku.

Nagetsi su po svaku cenu želeli da izbegnu "metlu" ove večeri i uvek su pronalazili način da odgovore – poenima Demarkusa Kazinsa, Bounsa Hajlenda ili Erona Gordona, često i u faul.

Međutim, tri minuta do kraja Voriorsi su uspeli da se približe na samo tri poena minusa (115:112).

Gosti iz Ouklenda su bili u velikom naleti u čak uspeli da preokrenu na 121:119, ali potom na scenu stupa Nikola Jokić i na početku teksta opisana završnica u kojoj je Denver smanjio na 3:1 u seriji.

Sva dešavanja iz Denvera pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

272 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve