Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.04.2022.

16:15

Nikola Jović izlazi na NBA draft

Košarkaš Mege Nikola Jović izaći će na ovogodišnji NBA draft, povtrdio je njegov agent Miško Ražnatović u razgovoru za ESPN.

Izvor:

Autor:

Nikola Jović izlazi na NBA draft
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Pored njega, još dvojica igrača Mege će se naći na draftu. U pitanju su Malkolm Kazalon i Karlo Matković.

Jović se nalazi na 23. mestu Top 100 prospekata tog medija, a ove sezone u ABA ligi prosečno beleži 11.8 poena i 4.3 skoka i 3.3 asistencije za 28 minuta po meču.

Već je debitovao za seniorski tim Srbije, a prošlog leta je mladu selekciju predvodio do četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu za mlađe od 19 godina. Izabran je u idealnu petorku tog turnira, zajedno sa igračima za koje se očekuje da budu birani među prvih pet. U pitanju su projektovani prvi pik Viktor Vembanjama, kao i Čet Holmgren i Džejden Ajvi.

Kako prenosi ESPN, Jovićeva kombinacija visine, kontrole lopte, plejmejkerskih sposobnosti i samopouzdanja privlače pažnju NBA skauta koji ga porede sa Danilom Galinarijem i Denijem Avdijom. Prognoziraju mu da bi mogao da bude među prvih 15, čime bi postao prvi srpski igrač od Darka Miličića koji bi bio biran kao tzv. "loteri pik".

Draft je na programu 23. juna u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve