Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.04.2022.

09:45

Durent "rasturio" Nikse: Znamo koliko nas mrze

Kevinu Durentu sviđa se gradsko rivalstvo između Bruklin Netsa i Njujork Niksa.

Izvor: B92

Autor:B92

Durent
Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Nije ni čudo s obzirom da su Netsi protekle noći četvrti put ove sezone savladali Nikse – 110:98. Imali su i 21 poen prednosti, dok su u prethodnom meču, bez Durenta, preokrenuli -28.

Durent je obeležio meč sa tripl-dablom od 32 poena, 11 asistencija i 10 skokova. KD već devet godina nije izgubio od Niksa.

"Znamo koliko nas navijači Niksa mrze. Posebno u ovoj eri Netsa, jer Kajri i ja nismo izabrali Nikse. To je svakako doprinelo rivalstvu", rekao je Durent, Možete li samo da zamislite kakve poruke dobijam otkako sam odlučio da dođem u Netse. Navijači Niksa su i dalj besni zbog stvari koje sam rekao. Bude poneka provokacija, ali kao što uvek kažem, volim da sretnem navijače Niksa na ulici".

"Ovo je dobro rivalstvo. Nije bitno ko je u timu, uvek će biti tako u gradu, pa je lepo biti deo ovoga. Ovo je zabavno rivalstvo. Nadam se, ako nastavimo da gradimo da ćemo imati još veću netrpeljivost među navijačima, što je dobro za košarku. To je suština košarke i zahvalan sam što sam deo toga", dodao je Durent.

Njegova saigrač Irving je prokomentarisao gore pomenutu odluku da izaberu Netse umesto Niksa koji su ih takođe želeli.

"Imali su dobru priliku da nas dobiju, kada smo bili slobodni. Ali smo osetili da želimo da izgradimo nešto ovde i ostavimo svoj pečat u ovoj franšizi. Mislim da nismo zažalili zbog odluke. Želimo da se oslanjamo jedan na drugog i siguran sam da nas čeka uspeh", rekao je Irving.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve