Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 28.03.2022.

22:35

Izaberite najbolji evropski NBA tim

Počelo je glasanje za najbolji prvi i drugi evropski NBA tim svih vremena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od ponedeljka, 28. marta, navijači širom Evrope mogu da učestvuju u četvrtoj, završnoj kategoriji glasanja “NBA 75 Euro Vote” za najbolji prvi i drugi NBA evropski tim svih vremena u konkurenciji evropskih NBA legendi i sadašnjih košarkaša.

Uži izbor igrača napravio je prestižni panel sastavljen od novinara, uticajnih i poznatih ličnosti. Glasanje traje do srede, 6. aprila u 23:59, a rezultati će biti objavljeni u petak, 8. aprila.

Za sve NBA 75 Euro Vote kategorije glasanja, glasovi navijača određuju 50% konačnog rezultata, dok panel određuje preostalih 50 procenata.

NBA 75 Euro Vote odaje počast sadašnjim i bivšim evropskim igračima koji su inspirisali generacije ljubitelja košarke širom kontinenta i slavi NBA poklonike u Evropi.

U prve dve kategorije glasanja, Čikago Bulsi (1995-1998) su proglašeni za NBA dinastiju svih vremena, dok je dres Toronto Reptorsa iz sezone 1998/1999 osvojio titulu najboljeg NBA dresa svih vremena, a trijumf Nemca Dirka Novickog u finalnoj seriji NBA sezone 2011. je odabran za NBA momenat svih vremena.

Ime Prezime Državljanstvo
Janis Adetokumbo Grčka
Boris Dijao Francuska
Vlade Divac Srbija
Luka Dončić Slovenija
Goran Dragić Slovenija
Mark Gasol Španija
Pau Gasol Španija
Rudi Gober Francuska
Nikola Jokić Srbija
Toni Kukoč Hrvatska
Šarunas Marčuljonis Litvanija
Dirk Novicki Nemačka
Mehmet Okur Turska
Toni Parker Francuska
Dražen Petrović Hrvatska
Dino Rađa Hrvatska
Arvidas Sabonis Litvanija
Detlef Šremf Nemačka
Peđa Stojaković Srbija
Hido Turkolu Turska

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve