Nova vest
Košarka

Četvrtak, 10.03.2022.

12:00

Jokić sâm protiv svih – Denver izjednačen sa Filom, Čikagom, Bostonom

Mnogi potcenjuju Denver Nagetse kada počne priča o šansama u plej-ofu, ali situacija na tabeli pokazuje da je tim iz Kolorada mnogo bolji nego što se misli.

Izvor: B92

Autor:B92

Jokić sâm protiv svih – Denver izjednačen sa Filom, Čikagom, Bostonom
Foto: Profimedia

Iako su bez drugog i trećeg najboljeg igrača tima tokom većeg dela sezone, Nagetsi su trenutno po broju pobeda izjednačeni sa ekipama za koje mnogi imaju utisak da su daleko ispred "grumenja".

Zahvaljujući dominantnim partijama Nikole Jokića, "grumenje" je devet od poslednjih deset utakmica pa trenutno imaju isti broj pobeda kao Filadelfija 76ers, Čikago Buls i Boston Seltiks, koji dele treće mesto na Istoku.

Takođe, Nagetsi su izjednačeni na deobi pete pozicije na Zapadu sa Dalas Meveriksima, a zaostaju samo jednu pobedu za Jutom Džez, dok aktuelni šampion NBA lige Milkovi Baksi imaju samo dva trijumfa više.

Da se Denver kojim slučajem nalazi na Istoku, Jokićevu ekipu bi od prvog mesta na tabeli delile samo četiri pobede.

Na Zapadu je situacija mnogo teža jer lider Finiks ima 53 trijumfa, dok pet pobeda više ima Memfis, dok je Golden Stejt na četiri utakmice razlike.

Međutim, pre samo nekoliko dana Nagetsi su pokazali da "voriorsi" nemaju šanse protiv njih kada Jokić igra na MVP nivou.

A sve to, da podsetimo, bez Džamala Mareja i Kevina Portera Džuniora, čiji se povratak na parket očekuje u završnici sezone.

Potezi koje je menadžerski deo Nagetsa vukao na tržištu su se pokazali više nego odličnim, jer su dolasci Brina Forbsa i Demarkusa Kazinsa značajno uticali na podizanje nivoa igre ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve