Nova vest
Košarka

Subota, 29.01.2022.

18:25

Da li je Kari u problemu?

Stef Kari šutira jako loše u poslednje vreme, a ESPN se pita da li je to znak da je u problemima kako on tako i Golden Stejt Voriorsi.

Izvor: SN

Autor: SN

Da li je Kari u problemu?
Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Iako su Voriorsi u četvrtak imali sjajno veče i porazili Minesotu sa 124:115, a Stef Kari ubacio 29 poena uz odličan procenat šuta, iza njega je najneefikasniji mesec u karijeri.

Tu je Drejmond Grin, vratio se Klej Tompson, imaju sasvim solidnu ekipu, ali im je potreban Stef Kari na svom prepoznatljivom MVP nivou da bi se došlo makar do finala.

Golden Stejt je mogao da ima jednu od najuspešnijih dinastija da nije bilo povreda i da su se još neke kockice poklopile, ali Stef Kari svakako ima velikog uticaja u svemu tome i igrač je koga čeka ulazak u Kuću slavnih.

Ipak, on se definitivno nalazi u problemu i ESPN se pita koliko je to opasno za Voriorse, jer Kari ovoliko loše nije šutirao još od sezone 2013/14 kada je bio "mlad i zelen" i još uvek nije imao nijedan nastup na Ol-Staru.

On trenutno šutira 37.6% iz igre, 31.4% za tri poena, dok mu je eFG na 46.5% (u januaru 2022. godine), a sledeći najlošiji mesec mu je bio novembar 2009. godine kada je šutirao 41.7% iz igre.

Kari je ove sezone bio vrlo nekonstantan i to mu se prilično zamera, on je čak uspeo da obori rekord po broju pogođenih trojki i da sruši Reja Alena sa trona, ali i da lošije šutira od Rasela Vestbruka koji nikada nije poznat po dobrom šutu, navodi ESPN.

U daljem tekstu stoji da su šanse Voriorsa za osvajanje titule drastično opale, baš kao i njihova igra i za to nije Stef Kari jedini krivac, ali je njegov jako loš šut u mnogo čemu zaslužan.

Njegovi šutevi su često bili loši šutevi, što zbog lokacije, pozicije defanzivaca i slično, pa je neophodno da se on vrati na staru formu kako Voriorsi ne bi bili u velikim problemima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve