Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.01.2022.

18:00

Nikola Jokić – košarkaški genije VIDEO

Košarkaški potezi Nikole Jokića predstavljeni su od strane skauta i trenera kako bi ih razumeli svi, a ne samo ozbiljni košarkaški poznavaoci.

Izvor: SN

Autor: SN

Nikola Jokić – košarkaški genije VIDEO
Foto: Profimedia

Kako je internet ozbiljno napredovao, tako više nije neophodno da posedujete trenersku licencu da biste dublje proučavali košarkaške poteze i akcije.

Današnja tema jedne takve "košarkaške predstave" jeste srpski centar Nikola Jokić, koga su američki eksperti nazvali košarkaškim genijem.

Aktuelni MVP NBA lige je i dalje MVP kandidat, igra fantastičnu košarku iz večeri u veče, a evo šta su stručnjaci imali da kažu povodom njegove igre.

Sve je počelo sa njegovom igrom na niskom postu i načinom na koji forsira preuzimanja i mis meč situacije iz kojih postiže mnogo poena, takođe su pohvalili njegov osećaj za ofanzivni skok.

On je drugi u NBA ligi po broju opena posle ofanzivnog skoka, još od Bila Voltona nismo videli igrača koji čita utrčavanja sa visokog posta i šalje pravovremena dodavanja kao što to radi Jokić.

Iz pikenrola se ponaša bolje nego neki plejmejkeri, pokazana je situacija gde predstavlja pretnju kao "rol igrač" iliti onaj koji nema loptu, pa posle kratkog otvaranja pošalje hirurški precizan pas u reket.

Možda nema poteze kao plejmejkeri, deluje usporeno, a šalje dodavanja bez gledanja, a kada se radi o dodavanjima sa niskog posta, tu je Jokić jedan od najboljih svih vremena.

Jokić je uvek korak ispred odbrane i po tome su ga uporedili sa živim legendama Lerijem Birdom i Irvinom Medžikom Džonsonom.

Prikazana je statistika Denver Nagetsa sa Jokićem u timu i kada Jokić ne igra, takođe je pohvaljen za svoj doprinos Nagetsima i način na koji nosi ekipu koja je uzdrmana povredama.

Jokić je okarakterisan kao jedan od najboljih ofanzivaca u istoriji NBA lige. Pogledajte i sami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve