Nova vest
Košarka

Nedelja, 05.12.2021.

11:30

"Jokić? Najkompletniji centar u ligi"

Sem Mičel, poznati košarkaški trener, impresioniran je igrama Nikole Jokića.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Profimedia

Mičel je u stidiju komentarišuću duel Njujorka i Denvera zajedno sa bivšim centrom Klivlenda Čeningom Frejom izneo niz komplimenata na račun Jokićeve igre.

Nikola je bio dominantna figura meča sa 32 poena za 27 minuta.

"Ako stavite nižeg igrača da ga čuva, on ga prosto ugura u reket i to iskorisiti, potom vas tera da ga udvojite, pa proigrava saigrače koji su na otvorenim pozicijama. Ukoliko ga centar ne isprati kako treba i ne izađe iz reketa, on pogađa trojke, a ako odigrate agresivno, on će samo spustiti loptu i krenuti u prodor, ponovo 'navući' odbranu i razigrati saigrače", kaže Mičel.

Oduševljen je Jokićevim kvalitetima.

"On je najkompletniji centar kojeg sma video u NBA. Ne možete ni sa kim da ga poredite, možda delom sa Bilom Voltonom. Ali njegovi pasovi, brzina… To je ono što ga izdvaja. Ta mogućnost da napravi prednost u reketu i koristi svoje telo... Nije u pitanju atletiska sposobnost, već način na koji koristi telo. Zastrašujuće je što će moći da igra i u četrdesetim godinama. Poput Sema Kasela je. Košarkaška inteligencija i veština kod njega su neverovatni", priznao je Mičel.

Čening Frej je konstatovao da je Nikola ove sezone popravio igru u odbrani.

"Nije trom u odbrani, naročito ove sezone. Uložio je dosta napora, bolji je u defanzivi. Nema mane u igri kao centar. Kako ga čuvati? Hoćete da ga zbunite u odbrani, ali to je nemoguće. Udvojite li ga, odlazi na poziciju za bacanja, pa za tri poena. Opet se ne priča dovoljno o njemu kandidatu za MVP, a trebalo bi. Denver ne bi trebalo da ima skor 11-11. To je isključivo zbog njega", zaključio je Fraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve