Nova vest
Košarka

Subota, 04.12.2021.

18:00

Jokić u MVP režimu – košarkaški čas od 27 minuta u "hramu"

Košarkaši Denvera savladali su Njujork Nikse 113:99 na gostovanju u „Medison Skver Gardenu“.

Izvor:

Autor:

Jokić u MVP režimu – košarkaški čas od 27 minuta u
Foto: Profimedia

Novu sjajnu partiju pružio je srpski centar Nikola Jokić koji je meč završio sa 32 poena (14/19 iz igre, 3/7 za tri) za samo 27 minuta na parketu.

Uz to, stigao je do dabl-dabl učinka sa 11 skokova, a imao je i pet skokova. Presedeo je četvrtu četvrtinu.

Pratio ga je Zek Nađi koji je ostvario rekord karijere sa 21 poenom, a imao je i osam skokova. Vil Barton je popunjavao statističke kolone i meč završio sa 13 poena uz po šest skokova i asistencija.

Dvocifren je bio još Džef Grin sa 11 poena.

Na drugoj strani istakao se Džulijus Rendl sa 24 poena uz osam asistencija i sedam skokova, dok je Furnije meč završio sa 15.

Niksi su tokom čitavog meča samo na nekoliko sekundi imali prednost tokom prve četvrtine i to je sve što smo videli od njih.

Nekoliko puta su povezali čak i po pet minuta bez koša iz igre, što ih je na kraju i koštalo.

Meč je bio rešen već nakon treće četvrtine kada je Denver imao 21 poen razlike, te su stigli do pobede uprkos brojnim povredama.

Denver je sa ovom pobedom stigao do 11 pobede nakon 22 meča i trenutno su na sedmom mestu Zapadne konferencije. U narednom kolu igraju sa Bulsima u Čikagu.

Njihov večerašnji protivnik Njujork Niksi su upisali 12 poraz i uz 11 trijumf zauzimaju mesto ispod onog koje vodi u plej-in. Oni će sledeći meč igrati sa San Antonio Sparsima.

Meč ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve