Nova vest
Košarka

Sreda, 03.11.2021.

09:15

Njegovo košarkaško veličanstvo – Kris Pol VIDEO

Kris Pol, košarkaš Finiks Sansa, postao je treći najbolji asistent u istoriji NBA lige.

Izvor: SN

Autor: SN

Njegovo košarkaško veličanstvo – Kris Pol VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

Svi znaju da je Kris Pol jedan od najboljih plejmejkera koji su ikada igrali u NBA ligi, a u noći iza nas je ubacio 14 poena, uhvatio 7 skokova i podelio čak 18 asistencija u pobedi Sansa nad Pelikansima.

Kris Pol sada ima 10.346 asistencija što ga stavlja na treće mesto najboljih asistenata svih vremena, odmah iza živih legendi Džona Stoktona (nedodirljivih 15.806) i Džejsona Kida (12.091).

"Velika je privilegija gledati košarškašku veličinu poput Krisa Pola", rekao je trener Sansa Monti Vilijams nakon ove pobede i uspeha Krisa Pola.

Čestitao mu je i saigrač, Devin Buker:

"Inspirisan sam, iskreno. Već dugo sam veliki fan Krisa Pola i sjajno je gledati ga kako igra, a još je bolje biti deo te igre. Kad sve ovo prođe i posle mnogo vremena moći ću da pričam da sam imao tu čast da igram sa Krisom Polom", rekao je Buker.

Pol je poslao pas za Džeja Kraudera koji je pogodi trojku i pomogao saigraču da postane treći najbolji asistent svih vremena:

"Mnogo mi to znači. Zahvalan sam Bogu na svemu, a posebno na prilici da budem deo ove lige, da igram i pišem istoriju. To ne uzimam zdravo za gotovo", rekao je popularni CP3.

Kris Pol nije postavio samo treći najbolji rekord u asistencijama, već je postao 45. najbolji strelac svih vremena prestigavši Toma Čejmbersa sa 20.056 poena, pa je tako postao prvi igrač u istoriji košarke sa 20.000 poena i 10.000 asistencija!

Njegovo košarkaško veličanstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve