Nova vest
Košarka

Subota, 23.10.2021.

08:56

Jokić: Ponekad me plaši, dere se na mene

Košarkaši Denvera slavili su kod kuće protiv San Antonija sa 102:96 uz još jednu odličnu partiju Nikole Jokića.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Jokić: Ponekad me plaši, dere se na mene
Foto: Profimedia

MVP protekle sezone je postigao 32 poena i pokazao da je zaista u sjajnoj formi već na startu sezone.

Po završetku meča rekao je da je zadovoljan pobedom, ali ne i svim aspektima igre Nagetsa.

"Igrao sam normalno, nisam forsirao ništa, jer kad to radite, dešavaju se loše stvari. Bila je dobra stvar za mene i odlično je što smo je dobili. Moramo da igramo mnogo bolje u defanzivi. Nismo im dozvolili mnogo, ali su samo dosta promašivali, tako da moramo da obratimo pažnju na defanzivu", smatra Jokić.

Pohvalio je nekoliko puta igru Fakunda Kampaca i igrača sa klupe.

"Imamo u timu Fakunda koji je veliki vođa, koji je u stanju da tako kažem da radi sve prljave poslove na terenu. On je najbolji u tome, donosi energiju timu, probudiće nas ako spavamo na terenu. Radi to što radi i najbolji je u tome."

Tokom meča imao je ponovo nekoliko sjajnih asistencija, mnoge je zanimalo kako on na terenu odličuje šta će da uradi.

"Radim dosta. Mislim na to kako da proigram igrače. Ponekad to uradim, ponekad se odlučim da idem na ulaz, pokušavam da se odnosim prema svemu onako kako vidim stvari na terenu. Moj prvi instinkt je da pogledam kome mogu da dam idealan pas, potom da vidim da li ima neke diskomunikacije u odbrani, ako su na jednoj strani trojica, a na drugoj jedan, dodaću loptu onom ko je u najboljoj poziciji. Zavisi od dosta toga", dodao je Jokić.

Bez obzira na status, nastavlja sa žestokim radom i usavršavanju.

"Otkako sam došao ovde, radio sam na šutu, na situacijama jedan na jedan, na mnogo toga. Ako je potrebno da poentiram, znam koje su te tačke sa kojih najbolje gađam, koji god šut da uputim sa te pozicije, osećam se komforno".

Na kraju se našalio i rekao kako pomalo zazire od kolege Džamajkla Grina.

"Džamajkl je sjajan, pravi je kolega. Ponekad se malo plašim njega, da budem iskren, jer se često dere na mene! Ne sviđa mi se taj deo, ali većinu vremena je stvarno dobar momak", nasmejao se Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve